Agrokorova neto dobit prepolovljena

Autor: Poslovni.hr , 05. prosinac 2012. u 14:50
Ivica Todorić, čelnik Agrokora (Žarko Bašić/PIX)

Dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije povećana je za 2 posto na 1,95 milijardi kuna, dok je prihod porastao 1,8 posto na 22 milijarde kuna.

Agrokorova dobit u prvih devet mjeseci se prepolovila, zbog tečajnih kolebanja i rasta troškova financiranja. piše agencija Bloomberg.

Neto dobit pala je na 202 milijuna kuna u odnosu na 406 milijuna u istom razdoblju prošle godine, naveo je Agrokor u odgovoru na Bloombergove upite. Dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) povećana je za 2 posto na 1,95 milijardi kuna, dok je prihod porastao 1,8 posto na 22 milijarde kuna.

"Ostvarili smo rast ove godine, ali naša neto dobit pogođena je negativnih tečajnim promjenama, pogotovo vezanim uz srpski dinar te rastom troškova financiranja", kazali su iz kompanije za Bloomberg.

"Dobra vijest je da Agrokor održava svoje razine profitabilnosti, dok uzrok volatilnosti neto dobiti leži u tečajnim gubicima", komentirao je za agenciju Mikhail Galkin, analitičar moskovskog VTB Capitala. 

Komentirajte prvi

New Report

Close