Agrokor objavio: Prijevoznička tvrtka Ricardo kupila Beljetrans

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2014. u 13:35
Ivica Todorić, vlasnik Agrokora; Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

S ciljem konsolidacije i optimalizacije procesa u cestovnom prijevozu roba danas je u Dardi potpisan kupoprodajni ugovor između tvrtke Ricardo d.o.o. i Belja o preuzimanju poslovanja Beljetransa, profitnog centra za prijevoz roba u sastavu Belja, izvijestili su iz Agrokora.

S ciljem konsolidacije i optimalizacije procesa u cestovnom prijevozu roba danas je u Dardi potpisan kupoprodajni ugovor između tvrtke Ricardo d.o.o. i Belja o preuzimanju poslovanja Beljetransa, profitnog centra za prijevoz roba u sastavu Belja, izvijestili su iz Agrokora.

Ovim ugovorom tvrtka Ricardo postaje novim vlasnikom Beljetransa specijaliziranog za prijevoz stvari u tuzemnom i međunarodnom prijevozu s najmodernijim voznim parkom posebno u segmentu specijalnih prijevoza za potrebe poljoprivredne proizvodnje.  

Upravo će ovom investicijom Ricardo postati najveći cestovni prijevoznik u Republici Hrvatskoj, ali i široj regiji, kažu iz Agrokora.

"S više od 200 kamiona koji mogu odgovoriti na sve potrebe za prijevozom roba Ricardo nastavlja i kontinuitet poslovanja s Beljem, ali i ostalim članicama Agrokor koncerna. G. Milan Vrdoljak, predsjednik Uprave Ricarda ističe kako ovim okrupnjavanjem Ricardo diže nivo i kvalitetu svojih usluga te potvrđuje stratešku odluku o usmjeravanju svog poslovanja na skladištenje, transport  i  distribuciju. Upravo će preuzimanje modernog voznog parka kakvog ima Beljetrans omogućiti veću konkuretnost tvrtke Ricardo u svim segmentima cestovnog prijevoza.  Prema riječima Gorana Pajnića, predsjednika Uprave Belja Ricardo je jedna od najuspješnijih firmi u Slavoniji i Baranji s kojom Belje i Agrokor surađuju dugi niz godina. Upravo je Ricardo kao lokalna tvrtka sa sjedištem u Dardi najbolji mogući partner i za našu buduću suradnju u segmentu cestovnog prijevoza jer će oni sa svojim znanjem i iskustvom u prijevozništvu dodatno unaprijediti prijevoznički biznis i podići konkuretnost. Belje nastavlja sa svojim razvojnim planovima u segmentu poljoprivrede što potvrđuje i novi staklenik za uzgoj rajčice koji smo otvorili prije 10tak dana koji će kao i sve naše ostale proizvodnje koristiti prijevozničke usluge Ricarda", navodi se u priopćenju.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Ne brinite,nikad neće prodat jednu Jamnicu. Samo firme na rubnoj granici isplativosti.

Ne postoji logistički zahtjevnije države u svijetu od RH zbog svog neprirodnog izgleda. Zamislite svaki dan razvozit proizvode iz Baranje do Vrbovca pa dalje do Pule,Splita,Dubrovnika pa još pokušat usparat i vozit po Podravskoj magistrali i drugdje. Todorić se s tim ne želi bahtat nego taj radarski posao ostavlja drugima i da se natezu s potplacenim vozačima slepera i kamionima napregnutim do maksimuma mogućnosti. Odličan posao za Todu.

Prodao bi on to i da ne kupuje Mercator..to mu nije osnovni biznis i galantno se rijesio problema. A i Stanici se neće usrecit sa Juicyem koji im je uvalio za golemih 45 mil eura…nije on prodao nijedan glavni brend,nešto što doista vrijedi. Prodaje periferne stvari za ogroman novac…svaka mu čast,nasanjkao je svakog tko je s njim poslovao,kupio ili prodavao.

ne bi on ovo ni prodavao da ni je osigurana kupnja merkatora. sad samo još namaknuti novčiće. za to se i ledo krčmi.

New Report

Close