Adris otkupljuje vlastite dionice

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. lipanj 2017. u 11:46
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Sve dionice koje će biti otkupljene u sklopu ovog programa otkupit će se po jedinstvenoj cijeni, i to na dan zatvaranja knjige ponuda, odnosno 19. lipnja.

Rovinjska Adris grupa najavila je kako će od utorka, 13. lipnja prikupljati obvezujuće ponude za otkup vlastitih dionica, do 400 tisuća redovnih dionica i do 400 tisuća povlaštenih dionica.

Kako se navodi u obavijesti, ponude će prikupljati zagrebačka investicijska kuća Interkapital vrijednosni papiri, a ponude se mogu predati do ponedjeljka, 19. lipnja.

Poziv za otkup dionica odnosi se na do najviše 400 tisuća redovnih dionica, koje čine 4,16 posto izdanih redovnih dionica Adrisa, te do najviše 400 tisuća povlaštenih dionica, što je 5,9 posto svih izdanih povlaštenih dionica rovinjske kompanije.

Raspon cijene po kojoj će Adris grupa otkupljivati svoje redovne dionice je od 520,30 do 575,10 kuna, a za povlaštene od 432,10 do 477,60 kuna, odnosno 5 posto iznad i 5 posto ispod njihove prosječne tržišne cijene ostvarene u ponedjeljak, 12. lipnja.

Sve dionice koje će biti otkupljene u sklopu ovog programa otkupit će se po jedinstvenoj cijeni, i to na dan zatvaranja knjige ponuda, odnosno 19. lipnja.

U pozivu se navodi i da će se trankacije provesti na uređenom tržištu Zagrebačke burze, kao blok transakcije, što znači da minimalna transakcija mora iznositi 2 milijuna kuna, odnosno da se ponude manje vrijednosti neće niti uzimati u razmatranje. Pritom se napominje da se pojedina transakcija može odnositi i na više prodavatelja koji su za prodaju ovlastili isto investicijsko društvo, koje mora biti član Zagrebačke burze.

Iz Adrisa napominju i kako u slučaju da ponuda dionica za otkup premaši ciljani broj, zadržavaju pravo zatvaranja knjige ponuda i prije isteka roka, kao i da zadržavaju "punu diskreciju u prihvaćanju ili odbijanju pojedinih ponuda, kao i pravo odustajanja od kupnje u bilo kojem trenutku bez navođenja razloga".

Komentirajte prvi

New Report

Close