Adris uplatio 840 milijuna kuna za dokapitalizaciju Croatia osiguranja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. rujan 2014. u 14:41
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Uplaćena sredstva, ističu iz Adris grupe, kapitalno će osnažiti Croatia osiguranje.

Adris grupa danas je uplatila 840,17 milijuna kuna za dokapitalizaciju Croatia osiguranja (CO), priopćeno je iz Adrisa.

Kako se navodi u objavi, u skladu s odredbama Ugovora o kupoprodaji dionica u Croatia osiguranju, potpisanog 6. ožujka ove godine između Vlade RH i Adris grupe, Adris grupa uplatila je danas 840.171.125 kuna za dokapitalizaciju CO.

Uplaćena sredstva, ističu iz Adris grupe, kapitalno će osnažiti Croatia osiguranje, omogućiti brže i učinkovitije restrukturiranje kompanije te rast i razvoj CO kako bi, u bitno promijenjenim tržišnim okolnostima zadržalo i ojačalo poziciju tržišnog lidera u Hrvatskoj i pripremilo se za snažniji tržišni iskorak u regiji.

"Stalna je ambicija Adrisa da u svim poslovima kojima se bavi ustraje biti regionalni lider pa tako i u industriji osiguranja. To može postići organskim rastom i akvizicijama, i u tom smislu Adris je zainteresiran i za najveće osiguravajuće kompanije u regiji", ističu iz Adrisa.

Adris grupa je 6. ožujka s državom potpisala ugovor o kupoprodaji dionica u Croatia osiguranju, kojim je od države kupila 39,05 posto udjela u Croatia osiguranju za 905 milijuna kuna, te se obvezala na dokapitalizaciju od 840 milijuna kuna.

Nakon dokapitalizacije Adris u Croatia osiguranju ima 60 posto vlasništva, dok državi ostaje udio od 28 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close