Adris grupa se očitovala o potraživanjima od Agrokora

Autor: Poslovni.hr/H , 01. lipanj 2017. u 16:53
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Prema podacima iz izvješća o gospodarskom i financijskom stanju te o provedbi mjera izvanredne uprave u Agrokoru za razdoblje od 10. travnja do 10. svibnja ove godine, zaključno s 31. ožujka pojedinačno najveći ne-bankovni kreditor Agrokora bila je Adris Grupa s 967 milijuna kuna, a od svih dobavljača Agrokora najveći dobavljač bio je TDR koji čini gotovo tri posto obaveza prema dobavljačima.

Adris grupa u četvrtak je ocijenila da su Adrisova potraživanja od Agrokora među najbolje osiguranim potraživanjima, osigurana među ostalim i zalogom na dionicama Jamnice i Konzuma kao i zadužnicama koje su izdali Agrokor, Konzum i Jamnica.

Prema podacima iz izvješća o gospodarskom i financijskom stanju te o provedbi mjera izvanredne uprave u Agrokoru za razdoblje od 10. travnja do 10. svibnja ove godine, zaključno s 31. ožujka pojedinačno najveći ne-bankovni kreditor Agrokora bila je Adris Grupa s 967 milijuna kuna, a od svih dobavljača Agrokora najveći dobavljač bio je TDR koji čini gotovo tri posto obaveza prema dobavljačima.

"Točna je informacija, koju korektno prenose mediji, o visini Agrokorova duga Adris grupi, kao što je točno i to da Adrisova potraživanja spadaju među najbolje osigurana potraživanja. Osigurana su, uz ostalo, zalogom na dionicama Jamnice i Konzuma, kao i izdanim zadužnicama od strane Agrokora, Konzuma i Jamnice",kaže se u obavijesti Adris grupe.

Navodi se da dug potječe od vremena poslovne suradnje TDR-a i Agrokora. 

Podsjeća se da je Adris grupa, zahvaljujući TDR-u, bila jedan od najvećih pojedinačnih dobavljača tvrtkama iz sastava Agrokora.

"Rezultat takvog poslovnog odnosa je i dugogodišnji TDR-ov uspjeh na hrvatskom i regionalnom tržištu. Godine 2014., uz ostalo, Adris grupa je preuzela obveze tvrtki iz sastava svoje duhanske strateške poslovne jedinice kako bi maksimalizirala vrijednosti prodaje TDR-a", kaže se u obavijesti.

Adris je, kako se ističe, zahvaljujući i suradnji s Agrokorom, uspješno poslovao, a o tome prema navodima iz obavijesti ponajbolje govori to što je u zadnjih pet godina investirao više od četiri milijarde kuna i prosječno godišnje ostvarivao neto dobit u vrijednosti od gotovo 430 milijuna kuna. U 2016. dobit je iznosila 501 milijun kuna, dakle i nakon prodaje TDR-a Adris ostvaruje rast svih ključnih pokazatelja poslovanja, ističu uz ostalo u Adris grupi.

Komentari (15)
Pogledajte sve

U udarnom terminu poslije dnevnika u subotu- pustiti film ČAROBNJAKOVE LAŽI , sa Robert de Nirom u glavnoj ulozi..da ljudi shvate posljedice nečije igre s novcima i ljudima.

ADRIS – dionica – kojoj je oduzet epitet kraljice burze …društvo , za pokriće najvećih
financijskih transakcija sumnjive namjene.



Ova " drzava" je zaista jadna. Treba otici sto dalje. Imovinu treba iznjeti iz Rvatske. Nekretnine kupovati u drugim zemljama. Sto fali Sloveniji ili Austriji ? Ovdje imati nuzni smjestaj.

renci, nemoj tako.
ne znam gdje mozes uz malo logike uzimati po 30% godisnje, jos uvijek na burzi?
[/quote]

Mislim da su Todorić i ekipa uzeli puuuuunoooo više od 30%.

Hrvatski kriminalci se ne moraju bojati da li će ući u raj ili ne.

Mafija ima raj u Hrvatskoj!

No ako ste pošteni, onda imate problem.

Tada Vam Hrvatska postaje pakao na zemlji!

Druže Ante,lijepo otpišite kompletan dug Agrokoru,i podsijeti te se na koji način ste vi došli do enormnog bogatstva,švercom cigareta i neplačanjem poreza državi.”Kako došlo,tako ošlo”!Ende.

New Report

Close