Adria čelik zadržava 300 radnika, ‘ne nailaze na podršku Ine’

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2014. u 10:32
Maxim Semenyak, predsjednik Uprave Adria čelika; Press foto

Radi održanja radnih mjesta tvrtka je odlučila pokrenuti proizvodnju neprofitabilnog proizvoda.

Adria čelik pokreće proizvodnju u punom kapacitetu te zadržava svih tri stotine radnih mjesta u kaštelanskoj željezari. Radi održanja radnih mjesta tvrtka je odlučila pokrenuti proizvodnju neprofitabilnog proizvoda – čeličnih gredica, te tako nastaviti s radom i oporavkom kaštelanske željezare. "Dok je s većinom dobavljača energenata nužnih za nastavak proizvodnje dogovor postignut, Adria čelik ne nailazi na podršku Ine, navode u priopćenju.

Evo što kažu u priopćenju:

Nadležne tvrtke za pitanje distribucije i obračuna električne energije – HEP, HOPS, HERA – podržale su tvrtku i iskazale fleksibilnost pri određivanju vršne snage električne energije, što je važno pitanje u proizvodnji čelika. Podršku su dobili i od Vodovoda i kanalizacije, no apeliraju na INU da također podrži njihova nastojanja da obnove proizvodnju u punom kapacitetu.

Naime, INA Adria čeliku uvjetuje avansno plaćanje za isporuku plina nužnog za proizvodnju i to na tjednoj bazi, iako je Adria čelik svoj dosadašnji dug za isporuku energenta dovela u granice elemenata osiguranja, te ispostavila INI model reprograma ostalog dugovanja koji se može realizirati isključivo proizvodnim radom.

„Adria čelik trenutno ovisi o jedinom dobavljaču plina na tržištu, a o tvornici Adria čelik ne ovise samo zaposlenici već i svi dobavljači tvrtke – 80% njih su hrvatske tvrtke, prvenstveno iz Splitsko-dalmatinske županije. Očekujemo hitno rješavanje ove situacije i podršku svih nadležnih institucija “, izjavio je Maxim Semenyak, predsjednik Uprave Adria čelika.

Komentirajte prvi

New Report

Close