AD Plastiku posao od 2,5 mil. € godišnje

Autor: Darko Bičak , 02. listopad 2016. u 21:59
Dogodine počinje proizvodnja rukohvata za četiri VW-ova automobila/Igor Kralj/PIXSELL

Ušli u njemački Volkswagen.

Nakon višegodišnje usmjerenosti ponajprije na Fiat i Renault te njihove podružnice, solinska tvrtka AD Plastik uspjela je ući i u najveću njemačku automobilsku industriju, Volkswagen. U petak su iz Solina putem Zagrebačke burze priopćili kako je dogovorena četverogodišnja suradnja s Volkswagenom, počevši od sljedeće  godine, vrijedna godišnje oko 2,5 milijuna eura.  

Riječ je o isporuci rukohvata za četiri VW-ova automobila, i to Golf Variant, Golf Sportsvan, Touran i Tiguan. Rukohvati će se proizvoditi u Solinu, a prema aktualnim najavama njemačke tvrtke, serijska proizvodnja planirana je 2017. Rukohvati iz Solina će se isporučivati u VW-ove tvornice u njemačkim gradovima Wolfsburgu i Sachsenu te u meksičkom Pueblu. Iz AD Plastika ističu da se ugovor odnosi na razdoblje od minimalno četiri godine, što bi trebalo značiti da je riječ o dugoročnoj suradnji ako obje strane u projektu budu zavoljne obavljenim poslom. Iz Solina su nedavno objavili da se natječu za set proizvoda novog Renaulta Clia, što bi omogućilo punu zaposlenost AD Plastikove tvornice u Zagrebu.

U prvom polugodištu AD Plastik grupa zabilježila je pad prihoda za 2,4%, na 512,2 milijuna kuna, no istodobno im je dobit od 28,1 milijun kuna bila veća 4,2 posto nego u istom lanjskom razdoblju. Pad prihoda uglavnom je rezultat krize na ruskom tržištu, no s oporavkom rublje očekuju se bolji rezultati na tom tržištu. Grupa bilježi konstantan rast prihoda na tržištima Europske unije. Informacija o ulasku AD Plastika u Volkswagen u petak je pobudila interes investitora na Zagrebačkoj burzi. Vrijednost dionice skočila je gotovo tri posto, a vrijednost trgovine tom dionicom premašila je 1,1 milijun kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close