AD Plastiku dva nova posla donose 87 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 28. studeni 2017. u 22:00
Hrvatska tvrtka radi plastične dijelove za vozila/Igor Kralj/PIXSELL

Solinskoj tvrtki novi važni ugovori, za njemačko-francuski projekt Edison i Renault Clio.

Solinski AD Plastik je dogovorio nove poslove vezane uz automobilsku industriju Renault, vrijedne ukupno 87,1 milijun eura.

Radi se o ugovorima za projekt Edison, zajednički pothvat francuskog Renaulta i njemačkog Daimlera, te Renault Clio BJA. Za drugu fazu projekta Edison, odnosno vozila Smartforfour (S4S), dogovorena je proizvodnja prednjih odbojnika sa sastavnim dijelovima te unutrašnjih obloga blatobrana za što će se koristiti tehnologije brizganja i bojenja te montaže. Početak serijske proizvodnje planiran je u drugoj polovici 2019., a predviđeno trajanje projekta je četiri godine.

Iz solinske tvornice pojašnjavaju da je za vozila Renault Clio dogovorena proizvodnja prednjih i zadnjih odbojnika  sa sastavnim dijelovima, unutrašnjih obloga blatobrana, bojenih vanjskih stabilizatora – spojlera, instrument tabli i stranica vrata.

"Brizganje, bojenje i montaža dogovorenih dijelova radit će se na lokacijama u Zagrebu i Solinu. Početak serijske proizvodnje planiran je sredinom 2019., a predviđeno trajanje projekta je sedam godina", kažu u AD Plastiku.  Početkom mjeseca su iz solinske tvrtke objavili i sklapanje višegodišnjih ugovora za opremanje vozila brendova Ford, Renault, Peugeot i Citroen (PSA Grupa) te Volkswagen i Škoda, a ukupna vrijednost svih ugovora je 22,2 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close