AD Plastik isplaćuje dividendu: Po dionici četvrtinu više nego prošle godine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. srpanj 2019. u 15:58
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Glavna skupština solinske tvrtke AD Plastik u četvrtak je među ostalim odlučila da se 52,5 milijuna kuna iz lanjske dobiti isplati za dividendu, a dioničari će dobiti dividendu od 12,50 kuna po dionici, umanjeno za tri kune predujma dividende koja je isplaćena u ožujku.

AD Plastik je u 2018. ostvario 88,96 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja, a prema odluci glavne skupštine za dividendu će se isplatiti 52,5 milijuna kuna, a ostatak će se rasporediti u zadržanu dobit.

Dioničari AD Plastika, upisani kao imatelji dionica u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 18. srpnja, stječu tražbine za isplatu dividende iz dobiti za 2018. godinu i to u iznosu od 12,50 kuna po dionici, umanjeno za iznos od 3 kune po dionici koji je već isplaćen na ime predujma dividende, odluke su glavne skupštine o kojima su iz AD Plastika izvijestili putem Zagrebačke burze.

Kako se najavljuje, dioničarima AD Plastika dividenda će se isplatiti 25. srpnja. 

Inače, Uprava AD Plastik je početkom ožujka donijela odluku o isplati predujma dividende u iznosu 3 kune po dionici iz dijela neto dobiti ostvarene u 2018. godini, na što je prethodnu suglasnost dao i nadzorni odbor. Predujam dividende isplaćen je 25. ožujka 2019. godine. 

Prošle su godine dioničari AD Plastika dobili dividendu od 10 kuna po dionici, čime je za dividendu isplaćeno gotovo 42 milijuna kuna. 

Glavna skupština je danas ponovno na novi četverogodišnji mandat za člana Nadzornog odbora izabrala Igora Anatoljevič Solomatin, inženjer elektrotehnike iz Sankt Petersurga. Sadašnji mandat mu istječe 23. srpnja, a novi mandat počinje teći 24. srpnja. 

Najveći pojedinačni dioničar AD Plastika je ruski OAO Holding Autokomponenti, koji drži 30 posto dionica, oko 20 posto imaju mirovinski fondovi, itd. 

Komentirajte prvi

New Report

Close