ACI s dobiti od 707 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. srpanj 2014. u 17:01
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tvrtka Adriatic Croatia International Club (ACI), koja upravlja najvećim sustavom marina u Hrvatskoj, u prvom je ovogodišnjem polugodištu zabilježila dobit od 707 tisuća kuna, izvijestili su danas iz ACI-a.

Tvrtka Adriatic Croatia International Club (ACI), koja upravlja najvećim sustavom marina u Hrvatskoj, u prvom je ovogodišnjem polugodištu zabilježila dobit od 707 tisuća kuna, izvijestili su danas iz ACI-a.

Ukupni prihodi tvrtke u prvoj polovici ove godine iznosili su 83,5 milijuna kuna, što je 1 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupnih rashodi povećani su za 3 posto, na 82,8 milijuna kuna, što objašnjavaju većim dijelom povećanim troškovima tekućeg i investicijskog održavanja marina ACI sustav, za razliku od prošle godine kada nije bilo većih ulaganja u tekuće i investicijsko održavanje.

U kategoriji prihoda od poslovnih aktivnosti povećanje bilježe kod prihoda od stalnog (godišnjeg) veza, za 4 posto, na 50,8 milijuna kuna, te kod prihoda od usluga dnevnog veza (tranzita) od 7 posto, na 12,6 milijuna kuna.

U kategoriji prihoda od ostalih usluga nautičarima te prihoda od sporednih djelatnosti došlo je do smanjenja, zbog smanjenja dodatne potrošnje nautičara u segmentu tehničkih usluga tijekom njihova boravka u marinama.

Za tržišni položaj ACI-ja ističu da je u prvoj polovici ove godine u laganom rastu te da su u segmentu godišnjeg veza ostvarili istu razinu godišnjih ugovora, dok je u kategoriji dnevnog veza realizirano povećanje od 4 posto više brod dana ili 29.412 tih dana.

Ističu kako su tijekom prvog polugodišta realizirali 15,9 milijuna kuna ulaganja u sustav, od čega najviše u projekte kompletne rekonstrukcije zgrada sanitarija u tri ACI marine, dok je u ACI marini Skradin dovršeno tegljenje i postavljanje novog pontona duljine 140 metara.

Pri kraju su i aktivnosti na pripremi početka gradnje nove ACI marine u Slanom s kojom će početi odmah po proteku nautičke sezone, a sva su ulaganja realizirali iz vlastitih sredstava.

Komentirajte prvi

New Report

Close