ABC svježi krem sir dobio prestižnu svjetsku nagradu

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2016. u 14:49
Foto: Petar Glebov / Pixsell

U izbor mogu ući samo oni koji tri godine zaredom osvoje maksimalne tri zlatne zvjezdice, što je rijetkost u svijetu.

ABC sir tvrtke Belje dobitnik je prestižne nagrade Crystal Taste Award za 2016. godinu koju mu je dodijelio Međunarodna Institut za okus i kvalitetu (iTQi) iz Bruxellesa, vodeća svjetska organizacija za ocjenjivanje okusa i kvalitete.

U  izbor za Crystal Taste Award ulaze samo oni proizvodi koji su tri godine zaredom svojim okusom i kvalitetom osvojili maksimalne tri zlatne zvjezdice stručnog žirija koji je provodio istraživanje sadržaja, kvalitete i okusa proizvoda. Nakon tri godine „slijepog“ testiranja kod tri različita panela sudaca u sklopu „Superior Taste Award“ te osvojivši više od 90% bodova,  ABC sir je jedan od rijetkih u svijetu koji je osvojio ovu nagradu.

„Nakon vrlo strogog ocjenjivanja sudaca u Međunarodnom institutu za okus i kvalitetu, ABC sir od ove godine i službeno  nosi ovu  kristalnu nagradu za okus i kvalitetu. Ova nagrada višeg ranga kruna je dosadašnjih ocjenjivanja Superior Taste Award na kojima smo  u zadnje tri godine osvajali najviše ocjene. Riječ je o važnom međunarodnom priznanju koje nam dolazi u godini u kojoj smo osvojili i treće mjesto na svijetu za ABC sir s vlascem. Osvojena nagrada potvrđuje našu ustrajnost i posvećenost  kvaliteti, od proizvodnje mlijeka na vlastitim farmama  do proizvodnje  ABC svježeg krem sira.“ rekla je Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica Sektora marketinga i turizma Belja.

Podsjetimo, upravo je ABC sir s vlascem na nedavno održanom najvećem svjetskom ocjenjivanju sira, World Championship Cheese Contest, u Sjedinjenim Američkim Državama osvojio visoko treće mjesto s 99,55 od mogućih 100 bodova između 2595 uzoraka iz 23 zemlje. ABC sir dobitnik je niza priznanja i u Hrvatskoj te državama Adria regije, u kojima je uvjerljivo najsnažniji brend sirnih namaza. U posljednjih nekoliko mjeseci u Hrvatskoj je treći put uzastopno osvojio prvo mjesto u Best Buy Award istraživanju u kategoriji sirnih namaza, a u Sloveniji je pobijedio na četvrtom po redu godišnjem izboru za Produkt leta.

Ovom nagradom, ABC svježi krem sir još jednom potvrđuje svoju kvalitetu svrstavši se u birano društvo svjetski priznatih i najkvalitetnijih prehrambenih brendova koji su prošli vrlo strogu selekciju kuhara i sommeliera iz najboljih svjetskih restorana ujedinjenih u Međunarodni institut za okus i kvalitetu (iTQi).

Komentirajte prvi

New Report

Close