5 zanimljivosti iz povijesti Konzuma koje možda niste znali

Autor: Poslovni.hr , 19. studeni 2015. u 10:37
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Konzum u idućim tjednima pokreće dva velika projekta.

Tragom vijesti da Konzum u idućim tjednima pokreće dva velika projekta od kojih je jedan zagrebačko otvaranje najmodernijeg maloprodajnog prostora u regiji, a drugi stavljanje u pogon bivšeg Getroa na Vrbanima koji postaje skladište, zavirili smo u povijest ovog velikog trgovačkog lanca:

Konzum pa Unikonzum
1957. Konzum je otvorio prvu samoposlugu u Zagrebu, a 1970. udruživanjem četiriju maloprodajnih lanaca trgovina: Črnomerec, Konzum, Moslavka i Slavonija osnovan je Unikonzum

Agrokor postaje vlasnik
U srpnju 1994. Agrokor preuzima kontrolni paket dionica i postaje većinski vlasnik, a već iduće godine otvara se Super Konzum – prvi supermarket po zapadnoeuropskim standardima u Hrvatskoj. Iste godine Unikonzum mijenja ime u Konzum.

Prvi diskont i širenje poslovanja
1997. otvorena je prva diskontna trgovina pod nazivom PIN (plati i nosi), a 2000. godine slijedi širenje izvan zagrebačkog područja na teritorij čitave Hrvatske. Otvara se logističko-distribucijski centar u Zagrebu, najvećeg u ovom dijelu Europe. 

K Plus
Vlastiti brend K Plus Konzum uvodi 2001. godine, a tri godine kasnije uvodi se novi vizualni identitet prema uzoru na najviše svjetske maloprodajne standarde. 

Preuzimanje Mercatora
Zaključenim procesom kupnje većinskog udjela Poslovnog sistema Mercator Konzumova prodajna mreža u Hrvatskoj povećana je za 75 prodavaonica, a broj zaposlenih uvećan je za 1500 novih djelatnika.

Izvor: Konzum.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close