1000 najboljih hrvatskih poduzeća – Brodsko-posavska županija

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2011. u 22:00

Đuro Đaković Montaža
Tvrtka Đuro Đaković Montaža će 2010. pamtiti po preuzimanju većinskog paketa dionica, koje je kupio Bilfinger Berger Power Services (BBPS). Tako je u lipnju 2010. BBPS svoj udio u ĐĐ Montaži povećao sa 74,91 posto na 80,55 posto temeljnoga kapitala nominalne vrijednosti 61,18 milijuna kuna. Njezin predsjednik Uprave Vlatko Blekić predstavio je i glavni strateški cilj ĐĐ Montaže, a to je prerastanje u centar BBPS-a za jugoistočnu Europu. Očekivanja temelje na podatku da je 74 posto poslovnih prihoda ostvareno projektima na stranim tržištima. ĐĐ Montaža će nastaviti stipendirati studente Strojarskog fakulteta, ali će i omogućiti razmjenu studenata sa Sveučilištem Bilfinger Bergera.

AE&E Đuro Đaković TEP
AE&E Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja (ĐĐ TEP), u vlasništvu “Austrian Energy & Environment” je uspjela u onome u čemu malo tko u Hrvatskoj uspjeva. Proizvođč tlačnih dijelova kotlova za termoenergetska postrojenja i projektant termoenergetskih postrojenja sklopio je oko 4,5 milijuna eura vrijedan posao sa termoelektranom u Turskoj i tako sačuvao radna mjesta za svih 840 zaposlenih radnika. Grade 24 modula koji su teški od 55 do čak 130 tona, a ĐĐ TEP se zbog specifičnosti posla odlučio za transport riječnim putem te su tako na prijevozu uštedili najmanje 30 posto. Prema ponudama, u ĐĐ TEP-u očekuju da će prihod u 2011. iznositi oko 47 milijuna eura dok bi 2010. trebali zaključiti sa oko 63 milijuna eura prihoda. Očekivana dobit u 2010. trebala bi iznositi 5,7 posto.

Kožul
Tvrtka se svojim odnosom prema zaposlenicima svrstala u sam vrh najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Impresivan razvoj od maloga prodajnog kioska do respektabilne tvrtke s modernim poslovnim prostorima i bescarinskim skladištem u Đuri Đakoviću tvrtka zahvaljuje vlasniku, inovacijama i zaposlenicima. Prva je u Hrvatskoj kreirala vlastitu robnu marku ručnih alata Max sa 1500 artikala koji se prodaju na 650 prodajnih mjesta u Hrvatskoj i preko tvrtke kćeri Gleter Max u Srbiji na 450 prodajnih mjesta. Razvijena mreža terenskih komercijalista omogućila je zastupstvo brojnih svjetski poznatih proizvođače ručnog i električnog alata i opreme.

Brodska Posavina
Brodska Posavina je certificirana pravna tvrtka za obavljanje poslova koji su od osobitog značenja za upravljanje vodama. Broji više od 160 radnika, dok joj temeljni kapital iznosi 13,4 milijuna kuna. Tvrtka je u 85 posto vlasništvu fizičkih osoba, a 15 posto je u vlasništvu pravne osobe. Tijekom 2010. su zadržali sve zaposlenike i isplatili plaće u skladu s hrvatskim prosjekom. Tvrtka je sponzorirala sportske i kulturne udruge. Vizija tvrtke je da u uvjetima zdrave konkurencije bude prepoznata kao pouzdana, kvalitetna i efikasna tvrtka u pružanju usluga iz domene njezinih djelatnosti u gradnji hidrograđevinskih objekata – općenito niskogradnje, projektiranja, geodezije, nadzora, djelatnosti na unutrašnjim vodenim putovima. Očekuju nastavak radova na vodnogospodarskim objektima koje je potrebno sustavno održavati kao i gradnju novih objekata prema strategiji upravljanja vodama.

Psunj
Krizna 2010. godina je zaobišla ovog proizvođača kože i njegovih 100 zaposlenika jer će kao i u dvije godine prije, u 2010. zabilježiti porast prihoda od 20 posto. To može zahvaliti kvaliteti svojih proizvoda kojima opskrbljuju imena poput Christiana Diora, zatim vodećeg proizvođača obuće za motocikliste Daytona, a na posljednjem sajmu u Bologni među 130 posjetitelja interes za njihovim prizvodima iskazao je i jedan od najluksuznijih automobilskih proizvođača Bentley. U 2010. tvrtka je investirala 100 tisuća eura u novi labaratorij i strojeve koje su kupili u SAD-u. Budući da tvrtka izvozi čak 70 posto svojih prizvoda, ne čudi podatak da redoviti kupci dolaze iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Nizozemske, Švedske, Finske, Italije i Španjolske. Oni su redom proizvođači sportske, dječje te obuće za policiju, vojsku i vatrogasce.








Komentirajte prvi

New Report

Close