ZSE: Ukidanje uvrštenja Unijapapira

Autor: Poslovni.hr , 21. prosinac 2012. u 15:01
Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Zagrebačka burza objavila je na svojim službenim stranicama rješenje o uvrštenju dionica društva Unija papir, uvrštenim u Redovito tržište pod oznakom: UNPP-R-A, ISIN: HRUNPPRA0006.

Zagrebačka burza objavila je na svojim službenim stranicama rješenje o ukidanju uvrštenja dionica društva Unijapapir, uvrštenim u Redovito tržište pod oznakom: UNPP-R-A, ISIN: HRUNPPRA0006.

Uvrštenje prestaje dana 21. prosinca 2012. godine.

U obrazloženju odluke stoji da je 21. prosinca 2012. godine Burza od strane društva Unijapapir d.d. sa sjedištem u Zagrebu,
Radnička Cesta 22 (dalje u tekstu: Izdavatelj) zaprimila Rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu, poslovni broj: Tt-12-17212-3 od 18. prosinca 2012. godine, kojim se u sudski registar kao jedini dioničar Izdavatelja upisuje društvo Duropack GmbH iz Austrije.

Članak 109. Pravila Burze, kao uvjet za uvrštenje u Redovito tržište, određuje da javnosti mora biti distribuirano najmanje 15% dionica na koje se odnosi zahtjev za uvrštenje te da će Burza prilikom provjere ispunjavanja uvjeta distribucije javnosti, osobito uzeti u obzir broj dioničara na koje su raspodijeljene dionice koje ulaze u postotak dionica distribuiranih javnosti, a koji omogućava uredno trgovanje i formiranje cijene. Dokument u cijelosti pročitajte ovdje.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close