ZSE: Trgovina dionicama HPB-a nastavlja se sutra

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2013. u 13:37
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Trgovina dionicama društva HPB nastavlja se dana 11. listopada 2013. godine, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze.

Trgovina dionicama društva HPB nastavlja se dana 11. listopada 2013. godine, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze.

 Obrazloženje odluke prenosimo u cijelosti i bez izmjene.

Burza je dana 10. listopada 2013. godine donijela Rješenje (Klasa: UP/I-451-01/13-01/68, Urbroj: 536-13-2) kojim je privremeno obustavila trgovinu dionicama društva HPB d.d. sa sjedištem u Zagrebu, Jurišićeva 4 (u daljem tekstu: Izdavatelj). 

Predmetnim Rješenjem je određeno da mjera obustave trgovanja traje dok javnost ne bude potpuno i točno informirana o odluci Vlade Republike Hrvatske o odabiru potencijalnih investitora koji će sudjelovati u postupku prodaje dionica Izdavatelja. 

Dana 10. listopada 2013. godine u 12:49 sati Izdavatelj je dostavio Burzi obavijest o odluci Vlade Republike Hrvatske o odabiru potencijalnih investitora koji će sudjelovati u postupku prodaje dionica Izdavatelja, čime su se stekli uvjeti za fer i pravično trgovanje te prestali razlozi radi kojih je privremeno obustavljena trgovina dionicama Izdavatelja. 

Slijedom navedenog, trgovina predmetnim dionicama nastavit će se 11. listopada 2013. godine. Člankom 48. Zakona o općem upravnom postupku propisano je da se upravna stvar može riješiti neposredno, a člankom 49. da službena osoba može neposredno riješiti upravnu stvar ako se pravo stanje stvari može utvrditi na temelju službenih podataka kojima raspolažu javnopravna tijela odnosno ako je to nužno za poduzimanje hitnih mjera koje se ne mogu odgađati, ako je to u javnom interesu, a činjenice na kojima se rješenje temelji su utvrđene ili barem učinjene vjerojatnima. 

S obzirom na sve naprijed navedeno, odlučeno je kao u izreci ovog Rješenja. 
 
Člankom 331. st. 3. Zakona o tržištu kapitala propisano je da Burza dužna svoju odluku objaviti na internetskim stranicama. 

Uputa o pravnom lijeku: Protiv ovog Rješenja žalba nije dopuštena, ali se može pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe Upravnom sudu u Zagrebu u roku od 30 dana od dana dostave ovog Rješenja. 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close