ZSE odvaja uređeno tržište od MTP-a

Autor: Ana Blašković , 13. lipanj 2016. u 22:01
Ivana Gažić, čelnica Zagrebačke burze/Luka Stanzl/PIXSELL

Multilateralna trgovinska platforma ubuduće će se zvati CE Enter.

Zagrebačka burza, središnje mjesto domaćeg tržišta kapitala, odvojila je kotaciju uređenog tržišta od multilateralne trgovinske platforme (MTP) koja će po novom nositi naziv CE Enter.

U obavijesti Zagrebačke burze ulagačima napominje se da CE Enter tržište predstavlja alternativnu platformu kojim  će i dalje upravljati Burza, no provedenim  odvajanjem nastojalo se dodatno naglasiti razliku između (strožeg) uređenog tržišta budući da njega karakteriziraju niži zahtjevi u vezi transparentnosti izdavatelja i financijskih instrumenata kojima se trguje.

Posljedično tome, ističe se, rizik investiranja u takve instrumente koji će kotirati na CE Enteru može biti veći od rizika investiranja u instrumente koji nove vlasnike traže putem uređenog tržišta.  Za instrumente uvrštene na CE Enter postoji minimum javno dostupnih informacija kako bi se ulagateljima omogućilo donošenje utemeljenih investicijskih odluka. Odredbe o kotaciji uređene su u okviru zasebnih "Pravila CE Enter tržišta", a više informacija dostupno je na web stranici.

Komentirajte prvi

New Report

Close