ZSE: Očekivano, najveća gubitnica je dionica Diokija

Autor: Poslovni.hr/H , 28. studeni 2013. u 13:12
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na Zagrebačkoj burzi danas se oprezno trguje dok investitori očekuju sutrašnju objavu ključnih makroekonomskih pokazatelja, pri čemu su Crobexi oslabili, a najveća gubitnica je dionica Diokija.

 Na Zagrebačkoj burzi danas se oprezno trguje dok investitori očekuju sutrašnju objavu ključnih makroekonomskih pokazatelja, pri čemu su Crobexi oslabili, a najveća gubitnica je dionica Diokija.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,43 posto, na 1.760 bodova, a Crobex10 0,34 posto, na 988 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 3,35 milijuna kuna, što je otprilike isto kao i jučer u ovo doba.

„Oprezno se i danas trguje na domaćem tržištu, pred sutrašnju objavu podataka o BDP-u za treće tromjesečje i industrijskoj proizvodnji za listopad. Crobexi su u minusu, uz prilično niske promete. Dosad se najviše trgovalo dionicom Zagrebačke banke, dok je najveća gubitnica dionica Diokija, što je očekivano nakon što je jučer pokrenut stečaj nad tom tvrtkom“, ističe Nigela Bubalo, brokerica i investicijska savjetnica u investicijskom društvu Credos.

Dionicom Zagrebačke banke ostvareno je do podneva 1,5 milijuna kuna prometa, a cijena joj je pala 3,88 posto, na 25,3 kune.

Najveća gubitnica je dionica Diokija – cijena joj je potonula 56,45 posto, na 5,13 kuna, uz promet od 377.000 kuna.

Tom dionicom danas je ponovno počelo trgovanje, nakon što je bilo obustavljeno jučer poslijepodne slijedom obavijesti da je zagrebački Trgovački sud donio rješenje o otvaranju stečaja nad Diokijem. Ujedno, Zagrebačka burza obavila je izvanrednu reviziju indeksa Crobex, Crobex+ i Crobex industrija iz kojih je dionica Diokija isključena.

Najveća dobitnica među likvidnijim izdanjima dionica je Varteksa, čija je cijena skočila 6,6 posto, na 20,90 kuna.

Dionicom HT-a do podneva je ostvareno 376.000 kuna prometa, a cijena joj je pala 1,07 posto, na 170,56 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close