ZSE: Ne očekuju se znatnije oscilacije Crobexa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. srpanj 2014. u 11:05
Thinkstock

Na Zagrebačkoj se burzi i danas očekuje stagnacija Crobexa jer nema važnijih poslovnih vijesti, a i na inozemnim burzama vlada oprez.

Na Zagrebačkoj se burzi i danas očekuje stagnacija Crobexa jer nema važnijih poslovnih vijesti, a i na inozemnim burzama vlada oprez.

Od šest analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih 5 danas očekuje stagnaciju Crobexa, a 1 pad.

Crobex indeks oslabio je u ponedjeljak 0,08 posto, na 1.837 bodova, a Crobex10 za 0,13 posto, na 1.047 bodova.

Redovni promet iznosio je 16,5 milijuna kuna, što je otprilike 1,5 milijuna više nego u petak.

Najveći promet pritom je ostvaren dionicom HT-a, 6,6 milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 0,12 posto, na 155,14 kuna.

Najveće dobitnice među likvidnijim izdanjima bile su dionice Hotela Imperial, sa cjenovnim skokom od 6,25 posto, te Petrokemije, za 4 posto.

Znatniji pad zabilježila je, pak, cijena dionice Končar Elektroindustrije, za 3,85 posto.

„Uz iznenađujuće velik promet, Crobexi su jučer završili trgovanje u blagom minusu. Kako danas nema važnijih poslovnih najava, i dalje očekujem manje promjene Crobexa“, ističe Nada Harambašić Nereau, financijska analitičarka u Raiffeisenbank Austria.

Krajem tjedna započet će objava poslovnih rezultata blue-chip dionica, pa bi tada i cijene dionica mogle znatnije oscilirati, smatra Harambašić Nereau.

I na svjetskim burzama vlada oprez. Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica blago pale jer su ulagači oprezni zbog napetosti u Ukrajini i Pojasu Gaze, a nije bilo značajnijih gospodarskih vijesti koje bi pokrenule tržište.

Dow Jones oslabio je 0,28 posto, dok je S&P 500 skliznuo 0,23, a Nasdaq indeks 0,17 posto.

Jutros su, pak, na azijskim burzama cijene dionica dosegnule najviše razine u tri godine jer su geopolitičke napetosti u Ukrajini i Pojasu Gaze pale u drugi plan.

„I dok prate geopolitičku situaciju, investitorima će smjernice pružati financijska izvješća kompanija za drugo tromjesečje“, zaključuje Harambašić Nereau.

Komentirajte prvi

New Report

Close