ZSE: Crobex oslabio nakon 10 dana rasta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. lipanj 2014. u 12:17
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Na Zagrebačkoj je burzi Crobex indeks jučer porastao 10. dan zaredom, što nije zabilježeno još od kraja 2007. godine, no posljednjih je dana promet nešto skromniji, pa je pitanje može li se i danas nastaviti pozitivan niz.

Crobex indeks Zagrebačke burze danas je oslabio, nakon deset dana neprestanog rasta, a u nedostatku značajnijih vijesti koje bi potaknule ulagače promet je skroman.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,4 posto, na 1.783 boda, pa mu prijeti prvi pad nakon deset dana neprekidnog rasta.

Crobex10 bio je, pak, oko podneva na gubitku oko 1 posto, na 1.013 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 3,6 milijuna kuna, što je oko pola milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Nakon deset dana rasta, Crobex indeks danas je u minusu. Promet je skromniji, kao i prethodna dva trgovinska dana, pa do podneva niti jednom dionicom nije ostvaren promet veći od milijun kuna“, ističe Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave u investicijskom društvu Credos.

Najveći promet, oko 460 tisuća kuna, do podneva je ostvaren dionicom Valamar Adria Holdinga, pri čemu joj je cijena porasla 1,55 posto, na 214 kuna.

Cijena te dionice raste od petka, kada je objavljeno da se Valamar Adria Holding i Valamar grupa pripajaju trećoj tvrtki iz sastava te grupacije – Rivieri Adrija. Valamar Riviera bit će novo ime najveće turističke tvrtke u Hrvatskoj.

Dionicom HT-a ostvaren je promet od oko 400 tisuća kuna, a cijena joj je pala 0,6 posto, na 152,50 kuna.

Među gubitnicama se našla i dionica Đuro Đaković Holdinga, s padom cijene za više od 4 posto, dok je dionica Ine poskupila 1,6 posto, na 3.800 kuna.

A na europskim su burzama cijene dionica danas porasle, oporavivši se od pada posljednjih dana, izazvanog krizom u Iraku i odlukom Rusije o obustavi isporuke plina Ukrajini.

Oko podneva su londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili u plusu između 0,2 i 0,7 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close