ZSE: Likvidnost porasla, Crobexi stagniraju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. studeni 2014. u 12:43
Foto: Thinkstock

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u srijedu obilježava nešto veći promet nego proteklih dana.

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u srijedu obilježava nešto veći promet nego proteklih dana, ponajviše zahvaljujući dionici HT-a i Podravke, dok Crobexi i dalje nemaju snage za znatnije pomake.

Crobex indeks bio je oko podneva u blagom plusu od 0,08 posto, na 1.837 bodova, dok je Crobex10 oslabio 0,15 posto, na 1.051 bod.

Redovni promet dionicama dosegnuo je gotovo 7 milijuna kuna, što je otprilike 5,3 milijuna više nego jučer u ovo doba.

"Današnje trgovanje u znaku je većeg prometa nego proteklih dana, ponajviše zahvaljujući dionici HT, kojom je do podneva ostvareno više od tri milijuna kuna prometa uz rast njezine cijene. U fokusu investitora još su i dionice Podravke i Atlantic grupe, dok je od poslovnih vijesti pozornost investitora privukao vrijedan posao Viadukta na izgradnji mosta kopno-Čiovo", kaže Nikola Bakšaj, analitičar u investicijskom društvu Fima vrijednosnice.

Najveći promet do podneva bio je ostvaren dionicom HT-a, 3,2 milijuna kuna prometa. Cijena joj je ojačala 0,44 posto, na 158 kuna

Slijedi dionica Podravke, sa 1,84 milijuna kuna prometa. Cijena joj je porasla 0,72 posto, na 308 kuna.

Nešto veći promet ostvaren je i dionicom Atlantic grupe, 280.000 kuna, pri čemu joj je cijena ojačala 0,8 posto, na 1.008 kuna.

Od poslovnih vijesti, Viadukt je danas izvijestio da je njegova ponuda odabrana kao najpovoljnija na natječaju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za radove na gradnji mosta kopno-otok Čiovo. Ta je kompanija ponudila cijenu od 161,9 milijuna kuna s PDV-om. U Hrvatskih cestama kažu kako je Viadukt izabran, ali da ugovor još nije potpisan, jer počinje teći žalbeni rok od 15 dana.

Dionica Viadukta poskupjela je 3,22 posto, na 277,6 kuna.

Ipak, najveća dobitnica među likvidnijim izdanjima je dionica Hotela Maestral, sa skokom cijene za gotovo 6 posto, na 344 kune.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) izvijestio je danas da je Centar za restrukturiranje i prodaju (Cerp)zaprimio iskaz interesa više domaćih i stranih potencijalnih investitora za kupnju dionica Hotela Maestral.

Nakon neuspjelog prvog kruga privatizacije, sada se na prodaju ponovno nudi 352.011 državnih dionica Hotela Maestral, što čini 68,25 posto njihovog temeljnog kapitala. Svi ponuditelji koji su dostavili pismo interesa bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda.

S druge, pak, strane, nešto veći cjenovni pad bilježi dionica Plave lagune, za 1,54 posto, na 3.725 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close