ZSE: Investitori skloni dobitonosnim prodajama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. ožujak 2013. u 12:34
Thinkstock

Investitori na Zagrebačkoj burzi i danas su skloni dobitonosnim prodajama dionica, stoga je Crobex oko podneva bio u blagom minusu, drugi dan zaredom, uz nešto veći promet nego jučer.

– Investitori na Zagrebačkoj burzi i danas su skloni dobitonosnim prodajama dionica, stoga je Crobex oko podneva bio u blagom minusu, drugi dan zaredom, uz nešto veći promet nego jučer.

Oko 12,00 sati Crobex je bio u minusu 0,37 posto, na 2.012 boda, dok je Crobex10 stagnirao na 1.120 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 9,3 milijuna kuna, što je otprilike 2,3 milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Nakon što su početkom tjedna cijene dionica rasle, ponajviše pod utjecajem optimizma izvana, sada su investitori skloniji dobitonosnim prodajama. Zbog toga je Crobex danas u blagom minusu, no općenito je trgovanje mirno, jer nema važnijih korporativnih vijesti“, kaže Boris Mažurin, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria banke.

I na europskim burzama danas se oprezno trguje, nakon što su jučer, zahvaljujući jačanju američkog gospodarstva, cijene dionica dosegnule nove najviše razine u četiri i pol godine.

Trenutno frankfurtski DAX stagnira, dok je londonski Ftse indeks u minusu 0,3 posto, a pariški CAC 0,6 posto.

Na domaćem tržištu najlikvidnija je dionica Rivijere Poreč, sa 2,02 milijuna kuna prometa. Cijena joj se spustila 1,44 posto, na 13,7 kuna.

Milijunski promet ostvaren je s još tri dionice – redovnom dionicom Adrisa, čija cijena stagnira na 335 kuna, dionicom HT-a, čija cijena stagnira na 217 kuna, te Viadukta. Cijena te dionice porasla je 2,6 posto, na 425 kuna, te je ujedno i najveća dobitnica među likvidnijim izdanjima.

Najveći pad cijene, pak, bilježi dionica Diokija, za 10,68 posto, na 16,73 kune.

Ta tvrtka danas je objavila da je pokrenut proces predstečajne nagodbe, i da se pozivaju vjerovnici da u roku od 30 dana prijave svoje tražbine, a razlučni i izlučni vjerovnici da obavijeste Nagodbeno vijeće o svojim pravima. Prvo ročište zakazano je za 23. travnja.

Veći pad još bilježi i cijena dionice Leda, za 4,4 posto, na 87,11 kuna.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

čovjek će prodat trejdane dionicve i otić u trgovački centar kupiti traperice i jaknu.

New Report

Close