ZSE: Crobexi u blagom minusu, promet povećan

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. prosinac 2014. u 13:13
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Na Zagrebačkoj su burzi u utorak, posljednjeg trgovinskog dana uoči božićnih blagdana, Crobex indeksi oko podneva bili u blagom minusu, uz veći promet nego prethodnih dana.

Na Zagrebačkoj su burzi u utorak, posljednjeg trgovinskog dana uoči božićnih blagdana, Crobex indeksi oko podneva bili u blagom minusu, uz veći promet nego prethodnih dana.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,15 posto, na 1.748 bodova, najnižoj razini od lipnja, dok je Crobex10 skliznuo 0,30 posto, na 1.005 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 12,6 milijuna kuna, što je oko 10 milijuna više nego jučer u ovo doba.

"Promet je danas nešto veći nego prethodnih dana, a do podneva je promet veći od milijun kuna ostvaren trima dionicama – HT-om, Adrisom i Zagrebačkom bankom. No, Crobexi su u blagom minusu, što bi se do kraja dana moglo promijeniti, jer su indeksi na svjetskim burzama u pozitivnom području", kaže Jasmin Zulić, analitičar u investicijskom društvu Credos.

Najveći promet, 4,1 milijuna kuna, do podneva je ostvaren dionicom HT-a, a cijena joj je skliznula 0,1 posto, na 153,03 kune.

S prometom od gotovo 4 milijuna kuna slijedi povlaštena dionica Adris grupe, koja je također pojeftinila, za 0,3 posto, na 325 kuna.

Uz promet od 2,3 milijuna kuna, dionica Zagrebačke banke, poskupila je, pak, 0,1 posto, na 34 kune.

Nešto više nego što je uobičajeno, danas se trguje dionicama Plave lagune. Uz promet od oko 850 tisuća kuna, cijena joj je porasla 1,7 posto, na 4.075 kuna.

Cijena dionice Đuro Đaković Holdinga i dalje je u uzlaznoj putanji. Nakon što je jučer skočila za 15,3 posto, danas je porasla daljnjih 6,7 posto, na 33,85 kuna, čime se svrstala među najveće dobitnice.

Dionica Sunčanog Hvara pojeftinila je, pak, za 0,75 posto, na 19,5 kuna, nakon što joj je jučer cijena skočila gotovo 20 posto po objavi vijesti da je za tu turističku tvrtku sklopljena predstečajna nagodba.

A na svjetskim burzama i dalje vlada dobro raspoloženje, potaknuto još polovicom prošloga tjedna, kada je američka središnja banka poručila da se najveće svjetsko gospodarstvo stabilno oporavlja i da će biti strpljiva po pitanju povećanja kamata.

Zahvaljujući tome, oko podneva su frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks bili u plusu između 0,1 i 0,5 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close