ZSE: Crobexi oslabili 0,3 posto, promet splasnuo

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. travanj 2014. u 13:48
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Nakon četiri dana pozitivnog trgovanja, na Zagrebačkoj burzi danas su Crobexi pod blagim pritiskom prodaja dionica, a i promet je splasnuo.

Nakon četiri dana pozitivnog trgovanja, na Zagrebačkoj burzi danas su Crobexi pod blagim pritiskom prodaja dionica, a i promet je splasnuo.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,34 posto, na 1.747 bodova, a Crobex10 0,35 posto, na 986 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je svega 2,9 milijuna kuna, te je bio otprilike 6 milijuna manji nego jučer u ovo doba.

„Nakon četiri dana pozitivnog trgovanja uz pojačani promet, danas su domaćem tržištu indeksi pod blagim pritiskom prodaja, a i promet je splasnuo. Takve lagane tržišne korekcije uobičajene su nakon višednevnog rasta, ne vidim u njima ništa zabrinjavajuće“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave u investicijskom društvu Credos.

U mirnom trgovanju, najveći promet do podneva ostvaren je dionicom Končar Elektroindustrije, 394.000 kuna. Cijena joj je porasla 1,25 posto, na 685 kuna.

Nešto više trgovalo se i dionicom Tiska, kojom je ostvareno 388.000 kuna prometa, a cijena joj je porasla gotovo 2 posto, na 160 kuna.

Po likvidnosti slijede dionice Ericssona Nikole Tesle i HT-a, čije cijene stagniraju. Tako se dionicom Ericssona trenutno trguje po 1.620 kuna, a HT-a 163,05 kuna.

Većina cijena dionica kreće se u uskom rasponu. Po skoku cijene za 17,3 posto, na 111,77 kuna ističe se dionica Lošinjske plovidbe. Zagrebačka burza stavila ju je u segment promatranja zbog, kako se navodi, neprovjerenih medijskih napisa o investicijskom zamahu društva ukupne vrijednosti iznad 100 milijuna eura.

Nešto veći pad cijene, pak, bilježi dionica Badela1862, za 2,22 posto, na 15 kuna.

Ta tvrtka danas je objavila javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju u okviru postupka predstečajne nagodbe.

Uprava tvrtke poziva sve zainteresirane strateške partnere i investicijske ulagatelje na iskazivanje interesa i dostavljanje ponuda za ulaganje u tvrtku, odnosno strateško povezivanje, radi održivosti nastavka poslovanja i dokapitalizacije, a u cilju provođenja mjera financijskog i operativnog restrukturiranja u okviru postupka predstečajna nagodbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close