ZSE: Crobexi na putu gubitaka treći tjedan zaredom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. studeni 2014. u 13:26
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi oko podneva bili u blagom minusu, na putu gubitaka treći tjedan zaredom, pri čemu su u fokusu investitora dionice Luke Ploče i Vupika.

Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi oko podneva bili u blagom minusu, na putu gubitaka treći tjedan zaredom, pri čemu su u fokusu investitora dionice Luke Ploče i Vupika.

Oko podneva Crobex indeks bio je u blagom minusu od 0,13 posto, na 1.811 bodova, dok je Crobex10 oslabio 0,19 posto, na 1.027 bodova.

Oba indeksa na putu su gubitaka treći tjedan zaredom. Od početka tjedna u minusu su oko jedan posto.

Redovni promet dionicama iznosio je do podneva 5,65 milijuna kuna, što je otprilike dva milijuna više nego jučer u ovo doba.

"Uz dionicu Luke Ploče, tijekom prijepodnevnog trgovanja u fokusu investitora je dionica Vupika, a nakon jučerašnje objave da je Nadzorni odbor potvrdio uspješnost dokapitalizacije kompanije", kaže Hrvoje Čićin-Šain, analitičar u odjelu Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria Banke.

Nadzorni odbor Vupika jučer je ocijenio uspješnom dokapitalizaciju tvrtke, kojom je temeljni kapital povećan za 133,33 milijuna kuna, na 193,46 milijuna, i to unosom prava potraživanja Agrokora. U dokapitalizaciji je upisano 99,59 posto od ukupnog broja ponuđenih dionica.

Cijena dionice Vupika skočila je 4,9 posto, na 85 kuna, te je najveća dobitnica. Dosada je njome ostvareno 865.000 kuna.

Najlikvidnija je, međutim, dionica Luke Ploče, s prometom od 3,7 milijuna kuna i skokom cijene za 3,23 posto, na 700 kuna.

U mirnom trgovanju najveća je gubitnica dionica Kaštelanskih staklenika, s padom cijene za 17,5 posto, na 430 kuna.

Dionicom HT-a ostvareno je do podneva 147.000 kuna prometa, a cijena joj je oslabila 0,47 posto, na 157,4 kune.

HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr, gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close