ZSE: Crobexi na putu dobitaka treći tjedan zaredom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. lipanj 2014. u 13:24
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Oba indeksa na putu su dobitaka treći tjedan zaredom jer, Crobex je od početka tjedna u plusu 1,64, a Crobex10 1,23 posto.

Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi danas porasli četvrti dan zaredom, uz solidnu likvidnost, te su na putu dobitaka treći tjedan zaredom.

Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 0,5 posto, na 1.729 bodova, što je njegova najviša razina od 29. travnja, kada je na zatvaranju iznosio 1.739 bodova. Crobex10 ojačao je, pak, 0,17 posto, na 988 bodova.

Oba indeksa na putu su dobitaka treći tjedan zaredom jer, Crobex je od početka tjedna u plusu 1,64, a Crobex10 1,23 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je do podneva 8 milijuna kuna, što je otprilike 1,3 milijuna više nego jučer ovo doba.

„Uz solidnu likvidnost, Crobexi rastu četvrti dan uzastopno, a ako se nastavi takav trend do kraja dana, njihov tjedni dobitak dosegnut će gotovo dva posto, što već dugo nismo vidjeli na domaćem tržištu kapitala“, ističe Boris Mažurin analitičar u odjelu Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria banke.

Kao i proteklih dana, u fokusu investitora su dionice HT-a i Leda, dok je najveća dobitnica dionica Đure Đaković holdinga, nakon prijedloga o dokapitalizaciji te kompanije.

Dionicom HT-a ostvaren je do podneva najveći promet, 1,9 milijuna kuna, a cijena joj je ojačala 0,3 posto, na 155,5 kuna.

Slijedi dionica Leda, s 1,8 milijuna kuna prometa i blagim rastom cijene, za 0,2 posto, na 8.800 kuna.

Milijunski promet ostvaren je i dionicom Končar Elektroindustrije, a cijena joj je oslabila 0,6 posto, na 665 kuna.

Najveća dobitnica je dionica Đure Đaković Holdinga, sa skokom cijene za gotovo 9 posto, na 36 kuna.

Uprava te tvrtke objavila je jučer protuprijedlog odluke za Glavnu skupštinu, predloživši povećanje temeljenog kapitala za 194 milijuna kuna javnom ponudom dionica u dva kruga, uz pravo prvenstva postojećih dioničara, po cijeni u rasponu od 20 do 60 kuna po dionici.

Znatniji pad cijene zabilježila je, pak, dionica Petrokemije, za gotovo 5 posto, na 51,5 kuna.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close