‘Zaključak općine Opatija je ništetan’

Autor: Tin Bašić , 16. srpanj 2012. u 22:00

Mali dioničari LRH u ponedjeljak su Hanfi dostavili podnesak kojim, kako kažu, ukazuju na nekoliko ključnih problema koje bi trebala uzeti u obzir prilikom donošenja novog rješenja u slučaju preuzimanja Liburnia Riviera hotela.

Upozoravaju da je zaključak koji je donesen na sjednici općine Opatija 1992. godine, na koji se pozvao Visoki upravni sud prilikom poništenja Hanfina rješenja o preuzimanju LRH, ništetan i nema pravne posljedice. U tom se zaključku ističe kako će općina Opatija novom dioničkom društvu LRH pripisati nekretnine, a zauzvrat će Opatija dobiti 25% udjela u novoj kompaniji. No postojao je uvjet. Općina je tada, tvrde u Udruzi, trebala od Vlade zatražiti da se te nekretnine izuzmu od zabrane raspolaganja nekretninama koja je bila na snazi još od 1990. Vlada nije donijela takvu odluku, stoga je posao ništetan. Znači, budući da je taj pravni posao ništetan, de facto taj dokument ne postoji. “Ako živimo u iole pravnoj državi i ako postoji hrabrosti u Hanfi, ovo će se riješiti”, izjavio je za Poslovni dnevnik Dražen Nikolić, predsjednik Udruge malih dioničara LRH. S njim se slaže i Davor Radić, odvjetnik Matka Bolanče, koji drži 0,38 posto dionica LRH. Njegova bi ustavna tužba, čije je podizanje najavio Poslovni dnevnik, trebala biti predana sudu ovoga tjedna. “Apsurdno je da Opatija 1992. godine sudjeluje u pretvorbi i privatizaciji jer jedinice lokalne samouprave to nisu mogle. Presuda VUS-a je politički pamflet Slavka Linića”, oštar je Radić. I Radić je od Hanfe zatražio da donese novo rješenje o preuzimanju u kojem će se u obzir uzeti ništetnost spornog zaključka općine Opatija.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bravo Radiću! Ova vlast će upropastiti i ovo malo pravnog sustava što postoji, svojim starim navikama da vedre i oblače ignorirajući zakone i kontrolirajući sudstvo. Nadam se da ovi iz EU nisu glupi i slijepi pa da ne vide što se događa.

New Report

Close