Zagrebačka burza: U fokusu rezultati Ericssona Nikole Tesle

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. srpanj 2014. u 09:28
Foto: Tatjana Tadić / Pixsell

Crobexi bi mogli stagnirati uz slab obujam trgovanja.

Na kraju tjedna na Zagrebačkoj bi burzi Crobexi mogli stagnirati uz slab obujam trgovanja, dok bi u fokusu investitora mogla biti dionica Ericssona Nikole Tesle, zbog objave poslovnih rezultata za drugo tromjesečje.

Svih šest analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, danas očekuje stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks ojačao je jučer 0,24 posto, na 1.830 bodova, a Crobex10 0,37 posto, na 1.044 boda.

Oba indeksa u blagom su minusu od početka tjedna – Crobex za 0,42 posto, a Crobex10 za 0,5 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 6,7 milijuna kuna, otprilike isto kao i dan ranije, a niti jednom dionicom nije ostvaren milijunski promet.

Najlikvidnija je bila dionica HT-a, s 943.000 kuna prometa, a cijena joj je porasla 1,32 posto, na 154 kune.

„Na domaćem tržištu očekujem danas nastavak pozitivnog sentimenta, no uz zadržavanje niskog obujma trgovanja zbog sezone ljetnih godišnjih odmora. U fokusu investitora mogla bi se naći dionica Ericssona Nikole Tesle, zbog objave poslovnih rezultata za drugo ovogodišnje tromjesečje“, kaže Nada Harambašić Nereau, financijska analitičarka u Raiffeisenbank Austria.

Cijena dionice Ericssona Nikole Tesle jučer je oslabila 0,6 posto, na 1.479 kuna, uz 473,4 tisuće kuna prometa.

Pratit će se i vijesti u vezi Ine jer će u Zagrebu predstavnici Vlade i MOL-a održati peti krug pregovora o budućnosti Ine. To je prvi sastanak nakon pravomoćne presude Vrhovnog suda o krivnji bivšeg premijera Ive Sanadera te najave da bi Hrvatska od MOL-a mogla otkupiti njegov udio u Ini.

Cijena dionice Ine jučer je porasla 1,27 posto, na 4.000 kuna.

Harambašić Nereau očekuje idućega tjedna rast obujma trgovanja, jer će većina kompanija objaviti poslovne rezultate za drugo tromjesečje.

A na Wall Streetu su u četvrtak, nakon mirnog trgovanja, indeksi ostali gotovo nepromijenjeni, jer kvartalni poslovni rezultati većine kompanija nisu impresionirali ulagače.

S&P 500 ojačao je 0,05 posto, dosegnuvši novu rekordnu razinu od 1.987 bodova. Dow Jones oslabio je 0,02 posto, na 17.083 boda, a Nasdaq indeks 0,04 posto, na 4.472 boda.

Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros pale jer ulagačima nedostaje novih poticaja, s obzirom na jučerašnju stagnaciju indeksa na Wall Streetu i anemične poslovne rezultate kompanija.

Komentirajte prvi

New Report

Close