Zagrebačka burza prikuplja 15 milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 02. listopad 2015. u 08:40
Foto: Filip Brala / Pixsell

Kupoprodajni ugovor Zagrebačke i Ljubljanske burze sklopljen je još u srpnju, a nagađa se da će se burza i dalje širiti.

Zagrebačka burza objavila je poziv za upis novih dionica, nakon što je na glavnoj skupštini burze potkraj kolovoza odlučeno o dokapitalizaciji. 

– Novac je potreban zbog kupnje Ljubljanske burze – potvrdila je predsjednica uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić. Kupoprodajni ugovor s Ljubljanjskom burzom potpisan je još u srpnju. Postoje nagađanja kako domaća burza neće na tome stati, nego bi mogla imati još neke akvizicije u sljedećem razdoblju. 

Nove dionice bit će ponuđene po cijeni od 2500 kuna po dionici, pravo prvenstva imat će postojeći dioničari, a plan je prikupiti 15 milijuna kuna. U drugom krugu, bude li proveden, pravo upisa preostalih novih dionica koje nisu upisane i uplaćene u prvom krugu imat će uz postojeće dioničare i kvalificirani ulagatelji. Izdanje novih dionica smatrat će se uspješno izvršenim ako se u utvrđenim rokovima za upis i uplatu upiše i uplati najmanje 70% ukupnog iznosa izdanja, odnosno najmanje 4200 novih dionica. 

U slučaju da je u prvom krugu dosegnut prag uspješnosti i ako se ocijeni da nije isplativo provoditi drugi krug, uprava uz suglasnost Nadzornog odbora može odustati od provođenja drugog kruga.

Komentari (2)
Pogledajte sve

dokap rade zbog gubitaka a ne zbog preuzimanja,ionako su ljse kupili za 1 euro jer su im austrijanci to poklonili da ne bi oni dalje gomilali gubitke. umjesto da rade nova izdanja na zse i konačno krenu sa opcijama oni se bacili u akvizicije.

ne shvaćaju da više nisu bitne burze nego platforme.imaš danas na stotine platformi koje ti nude trgovanje po cijelom svijetu za sitnu lovu na bilo kojoj burzi . bez razmišljanja o alociranju i namiri.

oni nisu u stanju 5 godina sa skdd dogovoriti kako bi opcije uveli.sa opvijama se počelo trgovati u americi prije 100 godina,znači toliko smo u zaostatku.

ali su nam zato dali neke certifikate na kojima samo majke banke iz bečai milana zarađuju.

Nemojte nas zahebavati. Prvo su Slovenci uvalili našim mirovincima i ostalima dionice njihovih posrnulih tvrtki od kojih su neke, čast izuzecima, dobre firme i na njima se lijepo zaradilo, a na nekima poput Mercatora se dobrano popušilo, a sad kad je pola Slovenije privatizirano i druga polovica se sprema, vrli upravitelji iz Lučićeve kupuju ljušturu koja ima manji dnevni promet od ZSE s tendencijom daljnjeg pada???

Come on, pa dajte se više skulirajte i shvatite da je sve to gubljenje i vremena i novaca?!

New Report

Close