Zagrebačka banka povećala dobit

Autor: Poslovni dnevnik , 30. listopad 2014. u 22:00
Rast profitabilnosti od 15 posto/DU/PIXSELL

Poslovni prihodi Grupe ostvareni u prvih devet mjeseci ove godine iznose gotovo 3,9 milijardi kuna.

Dobit Grupe Zagrebačke banke u prvih devet mjeseci ove godine je iznosila 810 milijuna kuna nakon oporezivanja, što je 15,4 posto više nego u prethodnom razdoblju prošle godine, pokazuje financijski izvještaj objavljen u četvrtak.

Rast profitabilnosti u prvih devet mjeseci ove godine iz Zagrebačke banke tumače rezultatom viših prihoda, nižih operativnih troškova i nižih troškova rezerviranja.Poslovni prihodi Grupe ostvareni u prvih devet mjeseci ove godine iznose gotovo 3,9 milijardi kuna te su u odnosu na isto razdoblje prošle godine veći za 25 milijuna kuna ili 0,6 posto. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

U kakovoj su vezi i/ili svezi, odnosno u kakovom su odnosu i/ili suodnosu dobit i profitabilnost????? Da li su , kako je ovdje rečeno, tako da rast profitabilnosti omogućava dobit? A sama rast produktivnosti, navodi se ovdje rezultat je „ viših prihoda, nižih operativnih troškova i nižih troškova rezerviranja“!!!!
No da li je tomu uistinu tako?????!!!!
Korisnici bankovnih usluga, ako i kada se njih bude pitalo, o bankarskoj dobiti, o bankarskoj produktivnosti,nižim operativnim troškovima i nižim troškovima rezervacija, imaju svoju priču!!!
Naravno, to nije ona ista priča koju priča sama banka, niti ona koju pričaju regulatori, supervizori i revizori!!!!
Samo neke činjenice:
– Banka, a pogotovo velika banka teško može u stečaj i likvidaciju;
– Jedino banke, imaju instituciju za tkz“likvidnost u sili, odnosno prisili“, na koju mogu računati;
– Banke bez obzira što imaju većinu depozita u kunama svoje kredite osiguravaju valutnim klauzulama, gdje u većini slučajeva imaju NEOPRAVDANE PRIHODE“;
– Zatezne kamate računaju vam za neopravdano vrijeme njihove administrativne obrade vašeg zahtjeva po reprogramu kredita; itd.
Znam za primjer gdje je banka neopravdano na glavnicu od cca 2,5 miliona kuna svojim igrarijama koje su ovdje spomenute zaradila jednu trećinu glavnice za vrijeme od tri godine!Kolika je tu prosječna kamata( ona zatezna i ona redovita)????? Da li je to produktivnost o kojoj se ovdje piše????!!!

New Report

Close