Za jednu dionicu Puljanke nude 50 lipa

Autor: Tin Bašić , 15. siječanj 2014. u 10:02
Press photo

Sredinom studenoga CCS je sklopio predugovor o kupnji 51 posto Puljanke.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga odobrila je tvrtki CCS preuzimanje Puljanke. Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je sredinom studenoga prošle godine kada je CCS sklopio predugovor o kupnji 538.901 dionice Puiljanke, što je udjel od 51,05 posto. Prema posljednjim podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, najveći pojedinačni dioničar Puljanke je država.

Naime, Centar za restrukturiranje i prodaju drži 15,27 posto dionica za državu te 11,38 posto za Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO). Tvrtka CCS, čiji osnivač i direktor je Predrag Đorđević, nudi 50 lipa po dionici. A na tržištu kapitala cijena je drastično veća. Posljednja datira od 18. studenog i iznosi 24,24 kune. No između sredine srpnja i sredine studenoga tom se dionicom na Zagrebačkoj burzi nije trgovalo, zbog čega je navedena cijena od 50 lipa po komadu u skladu sa Zakononm o preuzimanju dioničkih društava, kaže regulator.

Tako bi tvrtka CCS za preostalih 516.657 dionica Puljanke mogla izdvojiti 258.328 kuna. Taj iznos, kaže regulator u svom rješenju, CCS je već osigurao.

Komentari (2)
Pogledajte sve

50 lp po hartiji, pa to je kao u fotokopirnici [emo_smijesak]

to je posao po hrvatskim pozitivnim zakonima!!!![emo_smijeh]

New Report

Close