Za dionicu HEP-a od 1615 do 1880 kuna?

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2015. u 10:37
Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Uprava HEP-a uskoro bi trebala raspisati natječaj za konzultan­ta koji će predložiti nekoliko varijanti za dokapitalizaciju putem inicijalne javne ponude.

Brokerska kuća FIMA Vrijednosnice za tjednik Globus napravila je analizu cijene dionica HEP-a, piše tportal.

Prema toj analizi dva su scenarija raspona cijene dionice HEP-a, ovisno o tome ide li se na 20 ili 25 posto dionica u IPO-u. 

U slučaju prvog fer vrijednost se kreće od 1.615 kuna do 1.880 kuna, a ako se u IPO ide s 25 posto dionica tad je cijena od 1.514 kuna do 1.762 kune.

Kako nadalje piše tportal, Uprava HEP-a uskoro bi trebala raspisati natječaj za konzultan­ta koji će predložiti nekoliko varijanti za dokapitalizaciju putem inicijalne javne ponude. Vlada bi zatim krajem svibnja izabrala jedan od prijedloga konzultanata i definitivno potvrdila da se ide u IPO. 

Komentari (7)
Pogledajte sve

Puntić evo napr. ja ću kupiti bar 100 a vjerojatno i više i u ćemu je problem?

Jel se moze kupit 100 komada, pa da mi svaki mjesec na racunu uzmu 100 kn dok ih ne otplatim?

Mili-Vanili se razbacuje izjavama ne bi li si osigurao još jedan mandat. Sad je samo bitno koliko još ima naivaca (da ne vrjeđam spominjanjem vrjedne stanovnike malog podravskog sela Hlebine) koji će na to zagristi. S druge strane Pusićka lobira po Južnoj Americi (vožnju plaćaju građani) za poziciju glavne tajnice UN koja se otvara tek 2017.

9 godina moji ukućani imaju dionicu HT i zaradili su šipak …za devet godina u banci bi na oroćeni novac dobili daleko više…

Također me zanima ako je hep tako divna prilika što ga država sebi ne kupi pa zarađuje na famoznim dividendama.č.
Ovo će biti još jedna prevara u nizu nitko u Hrvatskoj nije profitirao imajući posla sa državom pa ni neće ..obićna podvala

New Report

Close