Wall Street: Tržište odbija korekciju naniže

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. veljača 2013. u 17:35
Thinkstock

Terminski Dow Jones oko 13,30 bio je na dobitku 19 bodova, tehnološki Nasdaq 6,75 bodova, a S&P 500 2,2 boda.

Američki terminski indeksi danas su blago ojačali, ukazujući da bi mogao biti nastavljen uspon cijena dionica na Wall Streetu, iako su burzovni indeksi na višegodišnjim rekordnim razinama.

Terminski Dow Jones oko 13,30 bio je na dobitku 19 bodova, tehnološki Nasdaq 6,75 bodova, a S&P 500 2,2 boda.

Wall Street bilježi snažnu izvedbu u posljednje vrijeme. S&P 500 indeks jača šest tjedana uzastopno, a od početka godine u plusu je 6,5 posto.

I dok analitičari procjenjuju da bi dugoročno trend na američkom tržištu dionica mogao ostati pozitivan, neki investitori sada su skloni dobitonosnim prodajama, budući je S&P nadomak najviših razina od studenoga 2007. godine.

Uostalom, dnevni pomaci cijena sve su manji, a obujam trgovanja skromniji, jer investitori traže nove pokretače za daljnji rast cijena dionica.

„Tržište odbija korekciju naniže, iako trend sugerira da je u području prekupljenosti. Na ovim cjenovnim razinama trebalo bi očekivati lagane dobitonosne prodaje“, smatra Adam Sarhan, izvršni direktor investicijskog društva Sarhan Capital.

U nešto većem fokusu investitora danas bi se mogle naći dionice industrijskih i građevinskih kompanija, nakon što je jučer predsjednik Barack Obama u govoru o stanju nacije pozvao na usvajanje plana ulaganja u infrastrukturu, vrijednost 50 milijardi dolara radi otvaranja novih radnih mjesta. Također je podupro uvođenje viših poreza za najbogatije.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava podatka o prometu na malo u SAD-u u siječnju, te o zalihama poduzetnika u prosincu.

I na europskim burzama najvažniji indeksi su u blagom plusu, no oprezno se trguje. Trenutno je frankfurtski DAX u plusu 0,68 posto, pariški CAC 0,19 posto, a londonski Ftse 0,03 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close