Vupik želi od dioničara 200 mil. kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 03. rujan 2014. u 22:00
Agrokor je najveći dioničar/BŠ/PIXSELL

Vukovarski kombinat pozvao na iskazivanje interesa za dokapitalizaciju.

Vukovarski poljoprivredno-industrijski kombinat Vupik, koji posluje u sastavu koncerna Agrokor, objavio je u srijedu poziv postojećim dioničarima za iskazivanje interesa u povećanju temeljnog kapitala tvrtke, koji se neće provesti ako ukupni interes bude manji od 200 milijuna kuna.

Svrha ovoga poziva, navode iz Vupika, ispitivanje je zainteresiranosti postojećih dioničara za sudjelovanje u dokapitalizaciji, kao i njihova ozbiljnost, s ciljem potencijalnog organiziranja izdanja novih dionica. Pritom naglašavaju da će se cjelokupni postupak pripreme dokapitalizacije, kao i njezin opseg, utvrđivati isključivo temeljem interesa koji su iskazali postojeći dioničari.Pripremi dokapitalizacije, stoji u pozivu, neće se pristupiti ukoliko će ukupni iskazani interes od strane svih dioničara biti manji od 200 milijuna kuna ili ako ponuđena cijena po dionici bude manja od 90 kuna.

Usporedbe radi, trgovanje dionicama Vupika u utorak na Zagrebačkoj burzi zaključeno je s cijenom od 86,50 kuna.Prema podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), Vupikov je najveći pojedinačni dioničar, s vlasničkim udjelom od 55,76 posto, Agrokor, a slijede tvrtka Vukovarski branitelj s udjelom od 5,79 posto, te investitor Nenad Bakić, koji posjeduje 3,9 posto dionica Vupika. Manji vlasnički udio u vukovarskom kombinatu ima i država, od 1,08 posto. U prvom polugodištu tvrtka je iskazala 14,4 milijuna kuna gubitka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close