Vrlo blagi pad indeksa, HT u fokusu

Foto: GettyImages Foto: GettyImages

Nešto izraženiji pad zabilježio je CROBEX10 oslabivši 0,07 posto.

Dionički indeksi Zagrebačke burze na početku novog radnog tjedna simbolički su oslabili, uz jednako takav promet.

Završetkom trgovanja CROBEX se zaustavio na 1734 bodova što je tek 0,01 posto niže nego dan ranije. Nešto izraženiji pad zabilježio je CROBEX10 oslabivši 0,07 posto, pa se zaustavio na 1006 bodova.

Slabašan pad indeksa ostvaren je uz slabašnu likvidnost. Naime, dionički promet dosegao je svega 3,3 milijuna kuna, a najlikvidnija je bila dionica Hrvatskog telekoma koja je prikupila 627.000 kuna prometa.

Međutim, najveći fokus ulagača nije HT-u donio i promjenu cijene koja je stagnirala na 149,50 kuna. Zanimljivo je da je stagnacija cijene zabilježena i kod druge najlikvidnije dionice, Arena Hospitality Groupa koja je na prometu od 455.000 kuna trgovana po 340 kuna.

Među dobitnike dana opet se vratila Tehnika. Dionica te građevinske kompanije skočila je u ponedjeljak za 9,4 posto te se zaustavila na 128 kuna. Inače, Tehnici cijena nije oslabila već četiri trgovinska dana. Građevinski sektor dao je i gubitnika dana.

Radi se o dionici Dalekovoda koja je pojeftinila 1,2 posto i sada vrijedi 8,06 kuna. Izraženijim padom od 0,7 posto izdvojila se i povlaštena dionica Adrisa koja se spustila do 416 kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!