Vrijedi li Snap zaista 30 milijardi dolara ili je precijenjen?

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2017. u 14:39
Foto: Reuters

Dionice američke tvrtke Snap već su danas, prvog dana trgovanja skočile za 44 posto, i pravo je pitanje vrijedi li zaista Snap 30 milijardi dolara.

Ako se pogleda metrika valuacije vrijednosti tvrtke u odnosu na njezinu prodajnu vrijednost, Snap stoji na oko 12,9 puta gledano 24 mjeseca unaprijed, poručuje Peter Garnry, rukovoditelj za strategiju trgovanja dionicama u Saxo banci i dodaje da je isti taj omjer Facebooka u svibnju 2012. iznosio 9,1.

–  To pokazuje da ulagači za budućnost Snapa imaju veoma visoka očekivanja pa mu je krivulja trgovanja dionicom u uzlaznoj putanji, u usporedbi s dionicama ostalih društvenih mreža, a iza svega toga stoje dobri razlozi. Naime, od svih društvenih mreža Snapchat se najbolje probio među mladom populacijom u dobi od 15 do 29 godina, a zna se koliko su oglašivačima mladi ljudi važni – kaže P. Garnry i dodaje da je to razlog zašto Wall Street voli Snapovu društvenu mrežu Snapchat.

No, u toj provedbi Snap čeka još mnogo izazova, nastavlja P. Garnry i za primjer daje Facebook koji je bio uspješan u napadima na Twitter, a sad posjeduje i njihovu Instagram platformu. Osim toga, Facebook bi mogao ukrasti neke od Snapchatovih funkcionalnosti i odlika i tako onemogućiti Snapchatu rast kojem se tržište toliko nada, smatra Garnry.

Sve u svemu, s obzirom na trenutnu vrijednost možemo zaključiti da tržište od Snapchata očekuje povećanje svoje korisničke baze, kao i više temeljne prihode za oko 50 posto na godišnjoj razini u sljedeće tri do četiri godine, a to je poprilično strma stopa rasta, čak i za Snapchat, ističe rukovoditelj za strategiju trgovanja dionicama u danskoj investicijskoj banci i zaključuje da treba biti oprezan sa Snapovim dionicama, unatoč velikoj popularnosti Snapchata i njegovog značajnog prodora među mladom populacijom.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Whooapp is a free messenger plus caller ID app that keeps you connected to anyone in the world through your Internet connection. You can send a text message to friends and family and also you can notify person you are calling what subject of your call.

Connect with friends and family using instant messaging plus much more
Chat with a contact from your phone book or simply enter a new phone number. You can send a text message, but also you can even send files.

Caller ID
You are getting lots of call from caller that you don’t have in your phonebook? We have every day growing database with caller data so whooApp will display name of caller even if you don’t have caller number stored in your phonebook

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.saan.whooapp

New Report

Close