Varteks prepolovio gubitak, do kraja 2015. plus

Autor: Božica Babić , 19. svibanj 2015. u 22:00
Zadovoljni su što je 58% prihoda realizirano izvozom/ M. Jurinec/PIXSELL

Restrukturiranje varaždinske tvrtke daje rezultate: gubitak spustili na 6,97 mil. kn.

Varteks grupa je poslovanje u prvom kvartalu 2015. godine zaključila sa 6,97 milijuna kuna gubitka, što je znatno bolji učinak u odnosu na isto razdoblje u 2014., kad je gubitak iznosio 14,1 milijun kuna, izvijestila je Uprava varaždinskog tekstilca.

Manji ovogodišnji gubitak svjedoči, poruka je vodstva kompanije, da provedeno poslovno i financijsko restrukturiranje daje prve efekte. U prva tri mjeseca prihod je iznosio 35,5 milijuna kuna, što je 5,5 posto manje nego prošle godine, dok su rashodi srezani za 19 posto, odnosno bili su manji 9,6 milijuna. Pad prihoda, objašnjava se u financijskom izvješću, primarno je vezan uz vremenski pomak realizacije nekih ugovorenih poslova: odgođeni su, naime, za drugu polovicu ove godine.

U Varteksu su zadovoljni što je 58 posto prihoda realizirano kroz izvoz. Veći rast prihoda u kompaniji očekuju već za drugi kvartal 2015.godine, i to u volumenu koji će po konačnom polugodišnjem obračunu iskazati bolji rezultat od onoga koji je bio evidentiran za prvih šest mjeseci 2014. godine.Do kraja godine, najavljuje Uprava Varteksa, očekuje se pozitivan rezultat iz operativnog poslovanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close