Valamar Riviera četvrti put nagrađen kao Dionica godine

Autor: Tomislav Pili , 13. prosinac 2015. u 22:01
Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Jelušić Kašić i član Uprave Valamara Marko Čižmek/ Igor Kralj/PIXSELL

Valamar Riviera osvojio je i kategoriju dionice s najvećim porastom prometa.

Već četvrti put uzastopce nagradu Zagrebačke burze za dionicu godine prema izboru javnosti odnijela je turistička kompanija Valamar Riviera.

Kako je naglašeno u petak u Zagrebu tijekom dodjele nagrada, Valamar Riviera dobila je najviše nominacija investicijske zajednice. Nagradu je primio član Uprave Marko Čižmek dodavši u obraćanju kako je ta kompanija na putu da postane vodeća "blue-chip" dionica hrvatskog turizma regionalne vidljivosti. Inače, od sedam kategorija u kojima su se dodjeljivale nagrade, Valamar Riviera osvojio je i kategoriju Dionica s najvećim porastom prometa. U kategoriji Dionica s najvećim prometom nagrađen je Hrvatski telekom, dok je Kraš nagrađen u kategoriji najvećeg porasta cijene.

Član godine i u 2015. je Interkapital vrijednosni papiri, a prvi izlazak na burzu nakon sedam godina donio je Tankerskoj Next Generation nagradu u kategoriji izuzetnog doprinosa razvoja tržišta kapitala. Nagradu Akademije Zagrebačke burze za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala dobila je Ekonomska klinika, udruga studenata zagrebačkog Ekonomskog fakulteta. Govoreći o ovoj burzovnoj godini na izmaku predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić je naglasila kako nakon dva desetljeća imamo velike korake.

"Dokapitalizacija je gotova, uskoro zaključujemo kupnju Ljubljanske burze", izjavila je Gažić. S novim i postojećim dioničarima Zagrebačka će burza ostvariti novu strategiju koja će se očitovati u prelasku na trgovinsku platformu Xetra kako bi članovi imali nove mogućnsoti trgovanja, dodala je Gažić. Direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Hrvatsku, Vedrana Jelušić Kašić, kazala je kako su aktivnosti EBRD-a usmjerene na omogućavanje malim i srednjim poduzećima da iskoriste burzu za prikupljanje kapitala. Osim toga, EBRD je inicirao izradu zakona o osiguranim obveznicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close