Valamar i Podravka predvodili trgovanje

Foto: GettyImages Foto: GettyImages

Završetkom trgovanja CROBEX se zaustavio na 1863 bodova što je 0,15 posto više nego dan ranije.

Dionički indeksi Zagrebačke burze u četvrtak su oscilirali između pozitivnog i negativnog područja, ali su ipak kraj trgovanja uspjeli zaključiti s manjim plusom.

Završetkom trgovanja CROBEX se zaustavio na 1863 bodova što je 0,15 posto više nego dan ranije. Time je pozitivna serija glavnog dioničkog mjerila produžena na treći dan. Već tri dana jača i uži indeks CROBEX10 kojem je vrijednost uvećana za 0,17 posto na 1094 bodova. Dionicama je protrgovano za 10,6 milijuna kuna, a praktički dvije trećine prometa ostvarile su dvije najlikvidnije dionice koje su uspjele su prijeći milijunski promet.

Valamar Riviera prikupio je gotovo 4,1 milijun kuna, a cijena mu je pri tome skočila za 1,3 posto na okruglih 40 kuna. Turističku perjanicu slijedila je Podravka sa 3,4 milijuna kuna, ali joj je cijena oslabila 1,2 posto na 405 kuna.

Izraženijim rastom cijene izdvojila se dionica Dukata koja je na prometu od 159.000 kuna porasla 2,2 posto na 470 kuna. Valja istaknuti i poskupljenje dionice AD Plastika za 1,4 posto na 182,50 kuna. Gubitnik dana dionica je Optima telekoma koja je izgubila 2,8 posto vrijednosti čime se spustila na 2,82 kune. Međutim, ovaj pad nije uspio značajnije pokvariti ovogodišnju izvedbu Optime na burzi. Naime, cijena dionice ovog telekoma tijekom ove godine jurnula je gotovo 67 posto.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve