Valamar godinu završava sa 600 milijuna kuna prihoda

Autor: Eleonora Dukovac , 21. prosinac 2006. u 06:30

Zahvaljujući pozamašnim ulaganjima, grupacija će u sezonu 2007. ući s čak devet brendiranih hotela

Najveća turistička grupa u Hrvatskoj Valamar poslovnu godinu privodi kraju s 3,7 milijuna noćenja i oko 600 milijuna kuna neto operativnog prihoda. Ističu kako su im hoteli i apartmani u Dubrovniku, Poreču, Rapcu i Krku ostvarili odlične rezultate, a kampovi slabije zbog neriješenog statusa turističkog zemljišta koji onemogućuje investicije, ali i lošeg vremena.

Najveći projekt
“Kontinuiranim ulaganjima u razvoj naših proizvoda i usluga stvorili smo vrlo dobre preduvjete za nastavak trenda rasta i očekujemo da ćemo u 2007. ostvariti još jednu uspješnu sezonu u nizu”, ističe Franco Palma, predsjednik Uprave porečke Riviere, najveće tvrtke u Valamaru koja će na razini grupacije najviše uložiti u pripremu sezone – oko 138 milijuna kuna. Najveći projekt u Rivieri ove zime, vrijedan 50 milijuna kuna, obnova je i repozicioniranje hotela Tamaris i aparthotela Iris koji će od sljedeće sezone postati hotelsko-apartmanski kompleks Valamar Club Tamaris s četiri i tri zvjezdice. U obnovu objekata i podizanje kvalitete usluga za iduću sezonu Valamar ukupno planira uložiti 210 milijuna kuna, gotovo dvostruko više u odnosu na ulaganja u 2006. godini. Ostale tvrtke grupacije planiraju ulaganja u visini od 72 milijuna kuna, od čega Dubrovnik 30 milijuna, Rabac oko 33 milijuna i Zlatni otok 9 milijuna kuna. “Bez investicija se ne može opstati u jakom konkurentskom mediteranskom okružju i bez ulaganja nema povećanja prihoda. No u Hrvatskoj je apsurdno što oni koji investiraju stvaraju manje dobiti jer povrat investicija ide slabom dinamikom. Država i zakoni nam ne idu na ruku, pustili su da turizam ide “sam od sebe”.. Od 1 naplaćenog eura, čak 0,25 eura odlazi na razne naknade, pristojbe i slično. Primjerice, Riviera je u 2005. godini platila za slivne vode 900.000 kuna, a u ovoj godini će za to morati izdvojiti čak 2,9 milijuna kuna. Kako onda možemo biti konkurentni s tolikim opterećenjima?” pita se Palma.

Promjena imena
Zahvaljujući pozamašnim ulaganjima, grupacija će u sezonu 2007. ući s čak devet hotela i turističkih naselja brendiranih pod imenom Valamar koje predstavlja prvi hrvatski hotelski brend temeljen na kombinaciji međunarodnog standarda kvalitete usluge i elemenata hrvatskog identiteta i gostoprimstva. Planirana ulaganja u 2007. godini u Puntiželi odnose se na tekuće održavanje, a znatnije investicije na tom području počet će nakon prihvaćanja generalnog urbanističkog plana grada Pule. U idućoj godini uvode i novi proizvod Valamar Club u njihove dvije najjače destinacije, u Poreču (Valamar Club Tamaris) i Dubrovniku (Valamar Club Dubrovnik). Novost u poslovanju od početka iduće godine je promjena imena Riviera holdinga u Riviera Poreč kako bi se jedna od vodećih hrvatskih turističkih tvrtki uspješno povezala s imenom destinacije. Zajedno s novim imenom Riviera će kao i ostale tvrtke ove grupacije postupno uvoditi novi vizualni identitet.

Ukupno 39.000 postelja

Hotelska grupacija Valamar posjeduje i upravlja s ukupno 10 posto kategoriziranih hrvatskih kapaciteta. U sastavu grupacije su Riviera holding d.d. iz Poreča, Rabac d.d. iz Rapca, Zlatni otok d.d. iz Krka, Dubrovnik-Babin kuk d.d. iz Dubrovnika, Puntižela d.d. iz Pule, te tvrtke Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o., Valamar turistički projekti d.o.o. , Dom holding d.d. i Valamar grupa d.d. Valamar hoteli i ljetovališta upravlja s 40 objekata na jadranskoj obali, odnosno s 23 hotela, 8 apartmanskih naselja i 9 kampova, ukupno 39.000 postelja što je trenutno najveći turistički portfelj pod jedinstvenim upravljanjem u Hrvatskoj.

Nagrada za gastroponudu

Porečki objekti grupe Valamar ove su godine osvojili čak pet priznanja. Posljednje je nedavno otišlo na adresu porečkog hotela Pical, u vlasništvu Riviera holdinga d.d. Ugledni britanski turoperator Saga Holidays nagradio ih je za izvrsnu kvalitetu i raznovrsnost hrane na temelju ankete svojih putnika. Gastronomsku ponudu toga hotela većina je ocijenila najvišom ocjenom.

Komentirajte prvi

New Report

Close