Valamar Adria holding je dionica godine

Autor: Tin Bašić , 12. prosinac 2013. u 22:00
Svečanost dodjele nagrada Zagrebačke burze/Petar Glebov/PIXSELL

Nagrade su, drugu godinu za redom, dodijeljene u sedam kategorija.

Dionica godine je Valamar Adria holding koju je izabrala javnost glasovanjem putem online ankete na internetskim stranicama Zagrebačke burze, a dionice su nominirali članovi Burze.

Georg Eltz Vukovarski, predsjednik Uprave Valamara kazao je kako nakon pripajanja tvrtki unutar grupe ove godine, Valamar Adria postala još transparentnija investitorima te je sa svojom visokom likvidnošću učinila dionicu sigurnim izborom u teškim vremenima. "Zahvaljujemo svim našim dioničarima i investicijskoj javnosti na povjerenju", kazao je Eltz. Odbor za Nagrade ZSE odlučio je o nagradama u ukupno sedam kategorija. U kategoriji dionice s najvećim prometom pobijedila je ona Hrvatskog telekoma.

Vrijednosnica Atlantske plovidbe ostvarila najveći rast cijene, a najveći rast prometa imala je dionica Leda. Interkapital VP i Erste banka ove godine dijele nagradu za člana godine. Nagradu Akademije ZSE za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala dobio  je Financijski klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a nagradu za izuzetan doprinos razvoju tržišta primio je prof. Silvije Orsag. 

Komentirajte prvi

New Report

Close