Uprava Vrboske objavila mišljenje o ponudi Lux ulaganja

Autor: Poslovni.hr , 21. siječanj 2013. u 10:58
Ilustracija

Uprava Vrboske iz Hvara objavila je putem Zagrebačke burze mišljenje uprave o ponudi za preuzimanje od strane tvrtke Lux ulaganja.

Uprava Vrboske iz Hvara objavila je putem Zagrebačke burze mišljenje uprave o ponudi za preuzimanje od strane tvrtke Lux ulaganja.

Prema dostupnim podacima uređenog tržišta Zagrebačke burze d.d., dionicama Ciljnog društva  ne samo da se  nije trgovalo tri mjeseca prije nastanka obveze Ponuditelja na objavljivanje ponude za preuzimanje, nego se nije trgovalo od svibnja 2005. godine, stoji u mišljenju.

Ponuđena cijena od 79,50 kuna  po dionici ciljnog društva je cijena po kojoj je ponuditelj stekao dionice sklapanjem Ugovora o prodaji i prijenosu dionica od 28. studenog 2012. godine, s
Republikom Hrvatskom zastupanom po Agenciji  za upravljanje državnom imovinom, a temeljem kojeg je nastala obveza na objavljivanje ponude za preuzimanje.

Kako se dalje navodi, Upravi Vrboske poznato je da je Agencija nastavno na Uredbu o prodaji dionica  i poslovnih udjela u trgovačkim društvima u vlasništvu RH, zavoda i drugih pravnih
osoba čiji je osnivač RH  po neovisnom procjenitelju  procijenila vrijednost ciljnog društva radi određivanja početne cijene dionica, te nakon  provedenog postupka javne dražbe  s ponuditeljem sklopila ugovor o prodaji.

Uprava Vrboske stoga smatra da je ponuđena cijena sukladna odredbama članka 16. ZPDD-a, što potvrđuje Rješenje Hrvatske agencije za nadzor  financijskih usluga od  10.siječnja 2013. kojim se odobrava Ponuditeljeva Ponuda za preuzimanje, i  mišljenja je, polazeći i od podataka o financijskom i poslovnom položaju ciljnog društva, da predstavlja  realnu vrijednost za dioničare.

Cijelo mišljenje pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close