‘S obzirom na cijenu dionice Leda, nije toliko atraktivna za male ulagače’

Autor: Tin Bašić , 29. siječanj 2013. u 18:42
Predsjednik Uprave Leda Tomislav Kitonić

Tvrtka iz koncerna Agrokor angažirala Erste i Raiffeisen banku.

Uprava Leda razmišlja o uvrštenju dionica na najvišu kotaciju Zagrebačke burze – Vodeće tržište. "Ispunili smo jedan od uvjeta za Vodeće tržište. Odluku nismo donijeli, ali to je nešto o čemu razmišljamo", poručio je čelni čovjek Leda Tomislav Kitonić prilikom potpisivanja ugovora o specijalističkoj trgovini.

U ponedjeljak je ta tvrtka iz koncerna Agrokor postala prva kompanija na domaćem tržištu kapitala koja ima dva market makera za svoje dionice, a specijalisti su Erste i Raiffeisen banka. S obzirom na to da je cijena jedne dionice Leda oko 7600 kuna, ona, tumače neki burzovi analitičari, nije toliko atraktivna za male ulagače.

Stoga je jedna od opcija dodatnog povećanja atraktivnosti  tzv. cijepanje dionica (stock split). Kitonić je za Poslovni dnevnik rekao da ne isključuju tu mogućnost, no nije htio govoriti postoje li konkretni planovi za to. Ledo je ujedno i četvrta dionica na tržištu koja ima specijalistu, prvi su po tom pitanju bili Atlantic grupa, Uljanik plovidb i AD Plastik. "Na ovaj način doprinosimo povećanju likvidnosti dionice, što će pozitivno utjecati na njezinu investicijsku atraktivnost", izjavio je član Uprave RBA Zoran Košćak. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Da mi je samo znato KOGA se to citira u naslovu? Novinar sam sebe??? Popravite taj pesimistični naslov, Ledo je izvrsna tvrtka!

zanimljivo je kako su mirovinci platili LEDO u dokapu po čak 8000 kn po dionici iako se nekoliko mjeseci ranije na burzi tržio po 5000-6000 kn! nadam se da će jednog dana netko za to odgovarati!!!!

Ne znam sta oni razmisljaju.dali su I’m banke 100milja eura na dodjem ti a oni razmisljaju na dodjem ti.listing na varsavi I sve iz agrokorabu 1.kotaciju su I’m trebali narediti

New Report

Close