Uljanik: Izdanje novih dionica uspješno

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2012. u 14:17
PIX

Uljanik je na Zagrebačkoj burzi objavio rezultate javne ponude novih dionica odnosno uspješnost upisa i uplate novih dionica te točan iznos povećanja temeljnog kapitala.

Uljanik  je na Zagrebačkoj burzi objavio rezultate javne ponude  novih dionica odnosno uspješnost upisa i uplate novih dionica te točan iznos povećanja temeljnog kapitala. 

Odlukom Uprave Uljanika koja je donijeta uz suglasnost Nadzornog odbora 30. studenoga 2012. utvrđeno je da je u postupku povećanja temeljnog kapitala  javnom ponudom dionica institucionalnim ulagateljima, u za to predviđenom roku, ukupno upisano i uplaćeno 1,119.997 novih redovnih dionica izdavatelja svaka nominalnog iznosa od 90 kuna. Time je prijeđen prag uspješnosti od najmanje 1,118.127 novih redovnih dionica izdavatelja te je slijedom navedenog utvrđeno da je izdanje novih redovnih dionica uspješno, stoji u obavijesti.

Istom odlukom utvrđeno je da je temeljni kapital izdavatelja povećan s iznosa od 201,262.770 kuna  na 302,062.500 kuna.

Konačna cijena po kojoj su uplaćivane nove dionice izdavatelja iznosila je 90 kuna. Strukturu ulagatelja u nove dionice Uljanika čine osiguravajuća društva s 30 posto, mirovinski
fondovi s 25 posto, pravne osobe s 25 posto i investicijski fondovi s 20 posto.

U odvojenoj obavijesti, također objavljenoj na Zagrebačkoj burzi, stoji da je Nadzorni odbor Uljanikaje na današnoj sjednici donio odluku o davanju suglasnosti Upravi Uljanika na upućivanje pisma namjere za  davanje ponude za kupnju Brodograđevne industrije 3. maj.

Komentirajte prvi

New Report

Close