Ulaganja spustila dobit za 12 posto

Ante Vlahović, čelnik Adris grupe Ante Vlahović, čelnik Adris grupe

Prihod Maistre rastao je 7%, a neto dobit od 373 milijuna kuna za četiri je posto veća nego lani.

Adris grupa je u devet mjeseci OVE godine povećala ukupne prihode za 4%, a dobit je, zbog velikih ulaganja, 12 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Ukupni prihodi Adrisa iznosili su 4,92 milijarde kuna, a konsolidirana neto dobit 663 milijuna kuna.  Glavni dio turističke sezone je završio, a Maistra i ove godine pojačava rezultat. U toj hotelskoj kući povećali su cijene za 6%, ukupni je prihod porastao za sedam posto, a EBITDA je iznosila 552 milijuna kuna. Neto dobit od 373 milijuna kuna veća je za četiri posto od one ostvarene u istom razdoblju 2018.

U pripremi je, navodi se u obavijesti na ZSE, strateški plan ulaganja u turizam do 2024. , vrijedan gotovo četiri milijarde kuna, a uključuje gradnju novih objekata i podizanje kategorije ponude u Rovinju, Vrsaru, Dubrovniku i Zagrebu. Očekuje se i formalni završetak postupka vezanog za hotel Marjan u Splitu. Croatia osiguranje, koje drži 27,9% tržišta, ostvarilo je bruto zaračunata premija od 2,23 milijarde kuna, jedan posto manje nego lani. 

U prvih devet mjeseci taj je osiguravatelj ostvario neto dobit od 280 milijuna kuna.  Cromaris ostvaruje rast prodaje i izvoza, neto dobit je iznosila 13,2 milijuna kuna. Prodao je 6761 tonu svojih proizvoda, a prognoze do kraja godine ukazuju na zadržavanje trenda dvoznamenkastog rasta prodaje i prihoda pa bi na kraju 2019. trebali dosegnuti razinu od 10.000 tona prodane ribe.   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve