U fokusu investitora dionice Agrokora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. ožujak 2017. u 11:14
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Redovni promet dionicama iznosio je 11,4 milijuna kuna, 1,9 milijuna kuna više nego u ponedjeljak.

Na Zagrebačkoj burzi u srijedu se očekuje reakcija investitora na posljednje vijesti vezane uz Agrokor, tako da bi u fokusu investitora mogle biti dionice iz sastava tog koncerna, dok bi Crobexi mogli ponovno završiti dan s negativnim predznakom.

Od pet analitičara, koji su sudjelovali u anketi Hine, njih četiri očekuje danas stagnaciju, a jedan pad Crobexa.

Crobex indeks u utorak se spustio 0,24 posto, na 2.219 bodova, a Crobex10 za 0,14 posto, na 1.266 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 11,4 milijuna kuna, 1,9 milijuna kuna više nego u ponedjeljak.

"Na domaćem tržištu već danim vlada stagnacija uz slabije promete. Vidi se da su investitori na oprezu nakon prva dva mjeseca euforije. Danas, pak, očekujem reakciju investitora na zadnje vijesti vezane oko Agrokora", kaže Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos. Kako dodaje, bude li te reakcije, Crobexi bi mogli pasti.

"Cijene dionica kompanija iz sastava Agrokora već jučer su bilježile znatnije gubitke. Najveća reakcija bila je na dionici Leda, čija je cijena u jednom trenutku potonula na 8.000 kuna no potom se dijelom oporavila", navodi Rinkovec.

Uz promet od 1,02 milijuna kuna, dionici Leda cijena je do kraja dana pala za 3,23 posto, na 8.999,98 kuna.

Još jednoj dionici iz sastava Agrokora – onoj Jamnice cijena je pala 5,06 posto, na 150 tisuća kuna, uz 610.000 kuna prometa. Dionica Zvijezde, pak, bila je na cjenovnom gubitku od 5,4 posto, na 3.680 kuna.

Iz Vlade je u utorak navečer potvrđeno da je održan sastanak predstavnika Vlade, Sabora i Agrokora na kojemu je analizirano stanje u tom koncernu.

"Vlada prati situaciju u Agrokoru zbog njegove važnosti za hrvatsko gospodarstvo. Upoznati smo sa snižavanjem kreditnog rejtinga Agrokora i u više smo navrata naglasili odgovornost vlasnika i uprave za sveukupno poslovanje kompanije. U tom kontekstu održan je i sastanak predstavnika Vlade, Hrvatskog sabora i Agrokora", kaže se u Vladinom priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close