U Bilokalniku suglasni s ponudom Duropacka

Autor: Tomislav Pili , 03. kolovoz 2015. u 12:30
Duropack je ponudu dao i 2010. godine/FOTOLIA

Pozitivno mišljenje na preuzimanje po 171 kunu dali Uprava i sindikat.

Uprava i sindikat koji djeluje u koprivničkom Bilokalniku-IPA dali su zeleno svjetlo na ponudu za preuzimanje austrijskog Duropacka.

Uprava je u svom mišljenju navela kako je ponuđena cijena od 171 kune za dionicu primjerena s obzirom na volume i cijene ostvarene na burzi. Naime, u posljednjih godinu dana dionicama Bilokalnika na Zagrebačkoj burzi neznatno se trgovalo, a raspon cijene kretao se od minimanih 55 kuna, pa do 149 kuna iz lipnja ove godine. Duropack je dao ponudu za preuzimanje dionica Bilokalnika i prije pet godina, a tada je ponuđena cijena iznosila 90 kuna.

Stoga Uprava ovog proizvođača kartonske ambalaže ocjenjuje da najnovija ponuđena cijena prati poslovne trendove i predstavlja primjerenu naknadu s obzirom na ukupnu gospodarsku situaciju i stanje na tržištu kartonske ambalaže. S obzirom na to da je Duropack od 2010. većinski dioničar tvrtke, Uprava vjeruje da će i nakon ovog preuzimanja nastaviti s razvojem poslovanja, ističe se u mišljenju objavljenom u petak na stranicama Zagrebačke burze.

Na mišljenje Uprave očitovao se sindikat Sigurnost koji djeluje u Bilokalniku, a koji je u potpunosti suglasan s mišljenjem Uprave. Podsjetimo, ponuda za preuzimanje odobrena je Duropacku prije 10 dana. Austrijska se tvrtka našla u obvezi za preuzimanje nakon što su je kupile DS Smith Austria te DS Smith iz Nizozemske, a koje su time stekle i udjel u Bilokalnik-IPA. 

Komentirajte prvi

New Report

Close