Temeljni kapital Jadrana sad je na 482,5 milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 02. listopad 2018. u 22:01
Hotelima slijedi povećanje kvalitete smještaja

Dokapitalizaciju crikveničke tvrtke i ulaganje dodatnih 450 mil. kn novi vlasnici PBZ CO i Erste najavili u svibnju.

Nadzorni odbor crikveničke turističke kompanije Jadran dao je suglasnost na odluku uprave o točnom iznosu povećanja temeljnog kapitala ulozima u novcu i točnom broj novih dionica, kao i na odluku o usklađenju statuta društva.

Kako stoji u jučerašnjoj obavijesti na Zagrebačkoj burzi, utvrđuje se kako je iznos povećanja temeljnog kapitala 200.000.640,00 kuna, te da je broj novih dionica 11.594.240. Slijedom navedenog, temeljni kapital Jadrana povećan je s iznosa od 282,5 milijuna kuna na 482,5 milijuna kuna.

Dokapitalizaciju tvrtke u navedenom iznosu još u svibnju najavili su novi vlasnici kompanije čiji su većinski paket dionica za 199,8 milijuna kuna preuzeli od države, odnosno mirovinski fondovi PBZ CO d.d. i Erste d.o.o.

Prilikom preuzimanja najavljeno je i dodatno ulaganje u tvrtku, u ukupnom iznosu od  450 milijuna kuna. Kako je tada pojasnio Goran Fabris, predsjednik Uprave Jadrana imenovan proljetos, planovi poslovanja u predstojećem razdoblju uključuju financiranje unaprjeđenja standarda smještaja u cilju osiguranja kvalitete kroz prenamjenu, obnovu, rekonstrukciju, dogradnju postojećih kapaciteta te sveobuhvatne infrastrukturne zahvate kao i jačanje kompetencija zaposlenika i upravljačkog kapaciteta.

Fabris je u Jadran došao iz rovinjske Maistre, nakon što je novi NO Jadrana izglasao nepovjerenje prethodniku Peri Matiću koji je na toj poziciji bio nakon isteka mandata Dine Manestara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close