Tankerska NG kreće u lov na 40 mil. dolara

Autor: Poslovni dnevnik , 20. siječanj 2015. u 22:00
Kapital za nove brodove/ GK/PIXSELL

Dionice u rasponu od 64 do 77 kuna nude se od 26. siječnja.

Najveća hrvatska brodarska kompanija Tankerska plovidba objavila je u utorak početak inicijalne javne ponude dionica (IPO) svoje tvrtke kćeri TNG (Tankerska Next Generation), kojom želi prikupiti 40 milijuna dolara kapitala, a to će biti prvi IPO na Zagrebačkoj burzi unazad sedam godina.

Kroz ponudu se nudi 3,6 milijuna dionica, s opcijom dodatne dodjele 400.000 dionica, u rasponu indikativne cijene od 64 do 77 kuna po dionici. Sav prikupljeni kapital, najavljuju iz Tankerske plovidbe, uložit će se u razvoj kompanije, odnosno kupnju novih brodova. Javna ponuda dionica trajat će od 26. siječnja do 5. veljače, ukoliko ne bude skraćivanja razdoblja formiranja knjige trgovanja i razdoblja prijave u slučaju velikog interesa investitora.

Cijena ponude, broj prodanih dionica te ukupan iznos prikupljenog kapitala trebali bi biti poznati 6. veljače "ili oko toga datuma", navodi se u prospektu izdanja, objavljenom na burzi. Trgovanje na burzi bi trebalo započeti 10. veljače. U prospektu stoji i da se ovim IPO-om dionice TNG-a nude velikim ulagačima u Hrvatskoj, SAD-u te izvan Hrvatske i SAD-a, uz uvjet da najniža vrijednost pojedine prijave za kupnju dionica iznosi 400.000 kuna. Malim se ulagačima dionice nude uz najnižu vrijednost pojedinačne prijave za kupnju od 1000 kuna, a postojeći dioničari Tankerske plovidbe mogu svoje dionice zamijeniti na način da se jedna dionica Tankerske mijenja za osam dionica TNG-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close