Sve tri Adrisove perjanice zaradile su više nego lani

Autor: Marina Šunjerga/VL , 27. listopad 2017. u 09:08
Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović/Davor Puklavec/PIXSELL

Maistrini prihodi u 9 mjeseci 12% veći, Croatia osiguranja imala je 3% veću premiju, a Cromaris 53% veću neto dobit od istog razdoblja lani.

Rovinjska kompanija Adris Grupa u prvih je devet mjeseci godine povećala neto dobit na 629 milijuna kuna, što je pet posto veća zarada od one u istom periodu lani.

Kompanija je povećala prihode poglavito kroz turistički dio poslovanja, tj. kroz Maistru koja je povećala prihode za više od 12 posto. Uslijed dobre turističke sezone Maistra je ostvarila više noćenja, ali i podigla cijene usluge. " Iako živimo u vremenima nesklonim poduzetništvu, u kojima su, čini se, jedino važne ideološke teme i, s tim u vezi, iracionalni prijepori i gubitak društvene energije, Adris je krajnje usredotočen na svoje poslovanje. Stalno investiramo, jačamo konkurentnost, stvarajući nova radna mjesta, vrijednost zaposlenicima, dioničarima i zajednici. Rezultati su najbolja potvrda dugoročne održivosti Adrisa- poruka je prvog čovjeka tvrtke Ante Vlahovića. 

Velika turistička ulaganja
Kompanija je dakle u prvih devet mjeseci ostvarila prihode od 4,25 milijardi kuna, sedam posto više nego 2016. Maistra je pritom uz veće prihode imala i veću zaradu pa je tako nakon sezone zabilježena neto dobit od 301 milijuna kuna. Tijekom godine oko 60 milijuna kuna uloženo je u obnovu hotela Eden, završene su i investicije od oko 200 milijuna kuna plasirane u kampove. U tijeku je izgradnja hotela Park, a krajem godine započinje i obnova hotela Hilton u Dubrovniku.

U 2017. Maistra će uložiti 450 milijuna kuna.  Croatia osiguranje, koje posluje u sklopu Adrisa, zadržalo je oko 30 posto osiguravateljskog tržišta u Hrvatskoj. Bruto zaračunata premija na razini grupe iznosi 2,5 milijardi kuna i tri posto je veća od prošlogodišnje. Početkom srpnja obavljeno je pripajanje društva Croatia zdravstveno osiguranje d.d., a krajem rujna regulatorna tijela odobrila su Croatiji preuzimanje društva Cardif osiguranje. U prvih devet mjeseci ove godine CO grupa ostvarila je dobit prije poreza u iznosu od 275 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju ona bila 234 milijuna kuna, što predstavlja rast od 18 posto. Neto dobit iznosi 219 milijuna kuna ili 17 posto više od ostvarenja u prvih devet mjeseci 2016. godine.

Trećina prodaje – premium
Cromaris je u prvih devet mjeseci 2017. godine ostvario prodaju od 5619 tona, što je za četiri posto više u usporedbi s 2016. Većina proizvoda se izvozi, a čak 30 posto prodaje čine proizvodi iz premium segmenta. U skladu s rastom količina i cijena i pozicioniranju u top segmentu, u prvih devet mjeseci 2017. godine ostvaren je porast prihoda od prodaje za pet posto, dok je neto dobit skočila za 53 posto na 16,3 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close