Snap u Londonu dočekan sa skepsom

Autor: Tomislav Pili , 21. veljača 2017. u 22:00
Prva postaja na turneji/REUTERS

U Snapu su dobili “plus” među ulagačima jer su došli u London i predstavili se europskim investitorima.

Prvi sastanak Snapa s potencijalnim investitorima u Londonu obilježila su skeptična pitanja o budućoj profitabilnosti kompanije i problem utjecaja na upravljanje.

Kako prenosi Reuters, predstavnici američke kompanije Snap u ponedjeljak su se zaustavili u Londonu kao prvoj postaji svoje turneje predstavljanja investitorima uoči uvrštenja dionica na Njujoršku burzu. Investitori koji su nazočili prezentaciji 26-godišnjeg izvršnog direktora Snapa, Evana Spiegela, otkrili su da su mnogi ostali razočarani jer kompanija nije pružila projekcije budućih prihoda ili udjela oglašivačkih prihoda.

To bi investitorima bio indikator koliko brzo Snap može zarađivati novac od svoje goleme baze od 150 milijuna korisnika. To je pitanje od milijun dolara i mislim da tako brzo nećemo saznati odgovor", izjavio je jedan ulagač koji je nazočio prezentaciji dugoj sat vremena. Dio investitora odbijaju dionice bez prava glasa čime Snap čini do sada neviđeni presedan među američkim kompanijama.

"Po mom mišljenju, investitori trebaju biti oprezni zbog činjenice da dionice ne nose prava glasa što je glavni razlog za zabrinutost s aprekta korporativnog upravljanja", izjavio je Richard Saldanha, fond menadžer u Aviva Investor. No, u Snapu su dobili "plus" među ulagačima jer su došli u London i predstavili se europskim investitorima. To nisu učinili ni Facebook ni Twitter. Nakon Londona, na redu su Snapove prezentacije u New Yorku, Bostonu i San Franciscu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close